-

-

11 Απρ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2011-04-07 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 7.4.11 Ημέρα Περιβάλλοντος Μπαρουτάδικο)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2011, ο επικεφαλής της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας έκανε την παρακάτω πρόταση σχετικά με την Ημέρα Περιβάλλοντος και τα δημοσιεύματα περί «αξιοποίησης» του Μπαρουτάδικου.



Αγαπητές –οι συνάδελφοι,

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την επικείμενη εκποίηση Δημόσιας Περιουσίας για την άντληση 50 δις ευρώ προς κάλυψη του αδιεξόδου δανεισμού, από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές του δικομματισμού. Πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση χρέους και στη δαμόκλεια σπάθη του Μνημονίου σε κάθε κοινωνική κατάκτηση εκατό χρόνων, προς “διασφάλιση” των δανειστών.

Περίοπτη θέση στην μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ “Ανδρέας Παπανδρέου”, που αποτελεί και το βασικό πλαίσιο υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού, κατέχει και το “Μπαρουτάδικο”, το Άλσος της πόλης μας.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του (48/16-2-2011) επιμένει στην απόδοσή του, στο Δήμο και στους κατοίκους του με διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του και των χρήσεων του.

Ήδη ομάδες ευαισθητοποιημένων πολιτών έχουν προχωρήσει σε εκδηλώσεις κείμενα διαμαρτυρίας κ.λ.π.

Επειδή, για μας και πιστεύουμε για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, η οριστική απόδοση του Άλσους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα προτείνουμε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος να αφιερωθεί ως Παναιγαλιώτικη ημέρα δράσης στο Άλσος “Μπαρουτάδικο” την Κυριακή 5 Ιούνη.

Η ημέρα δράσης, προτείνουμε να έχει τον τίτλο “ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΆΛΣΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ” και να συμπεριλαμβάνει δράσεις (ενδεικτικά αναφέρουμε):
• συμβολικού χαρακτήρα καθαρισμού και δενδροφύτευσης, υπό την αιγίδα των Υπηρεσιών του Δήμου, που θα χορηγούν τα απαραίτητα υλικά (γάντια, φυτά, σακούλες κ.λπ.) στους πολίτες

• Περιήγηση στο Άλσος, χάρτης των χρήσεων

• Πολιτιστικές παρέμβασεις από φορείς της πόλης με επίκεντρο το Εικαστικό Εργαστήρι και το Δ.Π.Ο.

• Παιχνίδια και ήπιες αθλητικές δράσεις υπό την αιγίδα του Δ.Α.Ο.

• Διοργάνωση εκδήλωσης συζήτησης στο θέατρο με θέμα: «ο ρόλος και η σημασία των αστικών αλσών στην σύγχρονη πόλη – το παράδειγμα του Μπαρουτάδικου», με καλεσμένους το Υπ. Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια, το ΤΕΕ, το ΕΜΠ, την Ένωση Χωροτακτών – Πολεοδόμων, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΙ κλπ. φορείς της πόλης (π.χ. 3Ο Λύκειο περιοδικό «Αίθουσα», Σύλλογος «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου»), για ομιλίες και παρεμβάσεις

Αυτό να συνδυασθεί με οπτικό υλικό, αν υπάρχει και η ημέρα να κλείσει με μια ανοικτή συναυλία, αν είναι δυνατόν, στην πλατεία στην είσοδο του Άλσους.

Επιδίωξη μας είναι να πραγματοποιηθεί από το Δήμο, αν δεν συμφωνείτε παρακαλώ να μας επιτρέψετε να την διοργανώσουμε εμείς ως παράταξη.