-

-

10 Ιουλ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2011-07-07 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6.7.11)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2011, έγινε α) ανακοίνωση του επικεφαλής Δημήτρη Μπίρμπα σχετικά με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, β) τοποθέτηση σχετικά με τη σύμβαση του Δήμου με ΜΚΟ για την κοινωφελή εργασία, γ) επισήμανση για την υποβάθμιση του «Λοιμωδών», δ) ερώτηση για τις συγχωνεύσεις Σχολείων, καθώς και ε) πρόταση ψηφίσματος για τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Επιπροσθέτως, καταψηφίστηκε εισήγηση της δημοτικής αρχής για παράταση μισθώματος ακινήτου.


Ανακοίνωση του επικεφαλής της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα για τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Εξυγίανσης:
«Ως γνωστόν ψηφίστηκε από τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός Νόμος. Θεωρούμε απαραίτητο να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το τεράστιο αυτό θέμα που δεσμεύει με τρόπο απολύτως αντιδημοκρατικό και κοινωνικά άδικο το σήμερα και το εγγύς αύριο της πατρίδας μας. Ιδιαίτερα δε τις πτυχές του άρθρου 10 (Β κεφ.), που κυριολεκτικά αφήνει στο έλεος του ανεξέλεγκτου Συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων το σύνολο της περιουσίας των ΟΤΑ. Ελπίζω να αποδέχεστε τη συζήτηση του ως τακτικού θέματος στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τις διακοπές και να μη χρειαστούμε την υπογραφή του συνόλου της μειοψηφίας.»
Η πρόταση δεν έγινε δεκτή για συζήτηση ως τακτικό θέμα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Πάνο Σπηλιόπουλο, ωστόσο, συγκεντρώθηκαν υπογραφές των δημοτικών συμβούλων, συμφώνησε ο Δήμαρχος και το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τοποθέτηση του επικεφαλής Δημήτρη Μπίρμπα για τη σύμβαση Δήμου και ΜΚΟ για την κοινωφελή εργασία:
«Καταψηφίζουμε τη σύμβαση Δήμου και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, για την κοινωφελή εργασία για λόγους αρχής και ουσίας.
Είμαστε ενάντια στην έμμεση κάλυψη πάγιων αναγκών του Δήμου από αδιαφανείς διαδικασίες ελαστικών μορφών εργασίας, που με το πρόσχημα της κατάρτισης και της εργασιακής εμπειρίας, καταργούν, με συνοπτικές διαδικασίες, κάθε συλλογική σύμβαση και εργασιακό δικαίωμα. Εισάγουν δε για πρώτη φορά τον «θεσμό» των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στο Δημόσιο.
Ιδιαίτερα δε τώρα, μετά τις κυβερνητικές αστειότητες Ραγκούση για δήθεν εξοικονόμηση πόρων 1,2 δις € και τις δεσμεύσεις - λαιμητόμους του Μεσοπρόθεσμου, η εφαρμογή της κοινωφελούς εργασίας με αυτούς τους όρους, θα παγιδεύσει την Αυτοδιοίκηση στο μόνιμο καθεστώς αμφισβήτησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της και τη σταδιακή υλοποίηση της ιδιωτικοποίησής τους.
Κατά τα λοιπά
Η έλλειψη συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού (τι, πως, που, ποιος), η αδιαφανής διαδικασίας πρόσληψης δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων ανέργων, η εμπλοκή ως ενδιάμεσων περίεργων ΜΚΟ και αστικών μη κερδοσκοπικών, που θα προσλαμβάνουν, θα υλοποιούν δράσεις και θα μισθοδοτούν τους εργαζόμενους, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέες πελατειακές σχέσεις, μεγάλη καθυστέρηση των όποιων πληρωμών των εργαζομένων, λόγω γραφειοκρατικών και άλλων δυσκολιών, επικίνδυνα ασαφή σχέση των εργαζομένων με τους Δήμους και λειτουργικά προβλήματα στους εργασιακούς χώρους που θα οδηγούν σε παραπέρα απαξίωση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών.
Τέλος, περίεργο είναι ότι στο εισηγητικό της Διοίκησης, χαρακτηριστικό δείγμα της προχειρότητας που την διακρίνει, δεν υπάρχει καμιά παρουσίαση των δυο ΜΚΟ που θα συνεργασθεί. Ποιοι τις αποτελούν, τους σκοπούς τους, τη δράση τους, την τεχνική δυνατότητα διεκπεραίωσης των εκατοντάδων προσλήψεων και της μισθοδοσίας τους.»

Ο επικεφαλής της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας έκανε την παρακάτω επισήμανση:
Επισήμανση : «Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 11:00 π.μ. πραγματοποιείται από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών) συζήτηση με φορείς της περιοχής. Θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση για τη Διοίκηση, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις μας, να υλοποιήσει έμπρακτα και άμεσα τη στήριξη του Δήμου, στον αγώνα των εργαζόμενων για ανατροπή των υπουργικών αποφάσεων υποβάθμισης του «Λοιμωδών» σε Κέντρο Υγείας. Σε συντονισμό με τους άλλους Δήμους και τους εργαζόμενους, να ζητήσει συμμετοχή στην ακρόαση στη Βουλή, να αποσταλούν οι θέσεις μας στους τοπικούς βουλευτές και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο π.χ. μια ανοικτή συγκέντρωση των Δήμων, των εργαζομένων του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, των φορέων και των πολιτών της περιοχής στο ΜΕΤΡΟ.»

Η δημοτική σύμβουλος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Αιγάλεω Ασπασία Αρετάκη κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:
Ερώτηση : «Στο δήμο μας, διαπιστώνουμε μια επίμονη μεθόδευση για κλείσιμο του 17ου Δημοτικού Σχολείου, επί της Μυκηνών και Κορίνθου. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας τη Δευτέρα 4.7.11 με ψήφους 4 υπέρ (των εκπροσώπων των Δ/νσεων Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης, της προέδρου της ΔΕΠ και του εκπροσώπου των επαγγελματιών) και 3 κατά (του εκπροσώπου της ομοσπονδίας Γονέων και τους εκπροσώπους των δασκάλων και ΕΛΜΕ) και παρά την αντίθετη γνώμη και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 17ου Δημ. Σχολείου, αποφάσισε την μετεγκατάσταση του λόγω ακαταλληλότητας σε κτίριο του πρώην 15ου (που συγχωνεύθηκε από το Υπουργείο παρά την αντίθετη γνώμη του Δήμου, της ΔΕΠ και των φορέων. Αίθουσες του δε κρίνονται απαραίτητες για την ολοκληρωμένη λειτουργία των μαθημάτων του συγχωνευμένου 7ου–15ου). Η μετεγκατάσταση αποφασίστηκε χωρίς να προσδιορίζεται αν αυτή είναι προσωρινή ή μόνιμη και αν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για τις επισκευές του 17ου και πόσο θα διαρκέσει. Ερωτάται η διοίκηση αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει το κτίριο για άλλους σκοπούς, γιατί προχωρούν στην πλήρη ανακατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου και όχι στην επισκευή κάποιων πράγματι αναγκαίων προβλημάτων για την άμεση λειτουργία του. Επίσης, γιατί σε άλλα σχολεία που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα δεν επιδεικνύεται η ανάλογη ευαισθησία;»

Ο επικεφαλής της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας κατέθεσε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος, το οποίο απορρίφθηκε, ως μη κατεπείγον!!!! θέμα, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πάνο Σπηλιόπουλο και την πλειοψηφία της διοίκησης, ως εκ τούτου δεν τέθηκε καν υπό συζήτηση και ψηφοφορία:
Πρόταση ψηφίσματος: «Το Δ.Σ. του Αιγάλεω  καταδικάζει την αλόγιστη βία και χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, στη μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και των Συνδικάτων στην Κλαυθμώνος την Τετάρτη 29/6/2011, που επιτέθηκαν αναίτια σε χιλιάδες ανυπεράσπιστους πολίτες, μακράν των επεισοδίων. Αποτέλεσμα ο τραυματισμός εκατοντάδων πολιτών, ανάμεσα τους οι Αιγαλιώτες δάσκαλοι Παντελής Βαϊνάς και Θεόφιλος Μουστάκας, ενώ από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Το Δημοτικό Συμβούλιο τους εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που πλήττουν τη Δημοκρατία και τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε ουσιαστική διερεύνηση και καταλογισμό ευθυνών στους υπαίτιους.»


Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Αιγάλεω (Δημήτρης Μπίρμπας, Ασπασία Αρετάκη και Σοφία Αθανασιάδου) καταψήφισαν εισήγηση της δημοτικής αρχής για παράταση μισθώματος ακινήτου, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ρόκκα, στο οποίο στεγάζεται η Πολεοδομία. Το ακίνητο έχει εμβαδό 1.130 τετραγωνικά μέτρα και το μίσθωμα είναι μεγαλύτερο από 18.000 EUR μηνιαίως, το οποίο θεωρήθηκε εξαιρετικά υψηλό. Την παράταση μισθώματος ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ.