-

-

6 Δεκ 2011

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΕΠ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2011, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε την κατάργηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου και την κατάργηση δύο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η δημοτική αρχή εξακολουθώντας να αυτοσχεδιάζει σε βασικά θεσμικά θέματα, χωρίς να έχει ούτε ένα στοιχειώδη προγραμματισμό, αυτοαναιρείται και αυτοδιαψεύδεται. Πορευόμενη με αυτή την ανεπάρκεια
1. εισηγήθηκε και αποφάσισε την κατάργηση των δύο νομικών προσώπων του δήμου, ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Α. και ΔΗ.ΚΕ.Κ.Π.Α.Α., τη δημιουργία των οποίων είχε εισηγηθεί πριν από μόλις 5 μήνες. Τα Νομικά Πρόσωπα δημιουργήθηκαν για να εξασφαλίσουν ολοκληρωμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις σε τομείς κοινωνικούς, πολιτιστικούς, αναπτυξιακούς, αθλητικούς κ.ά. χωρίς να παρεμποδίζονται από τη γραφειοκρατία. Θεσμικά, στη διοίκηση συμμετείχαν η αντιπολίτευση, αντίστοιχοι φορείς (αθλητικά σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι κ.ά.), πολίτες εκτός δημοτικού συμβουλίου, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτά. Έτσι στερεί την αυθεντικότερη και πιο δημοκρατική εκπροσώπηση των δημοτών στο σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων για τα θέματα των νομικών προσώπων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στερεί επί της ουσίας από τον Αιγαλεώτικο λαό τις υπηρεσίες που του παρείχαν τα νομικά πρόσωπα, καθώς σύντομα θα οδηγηθούν σε περικοπές ελέω μνημονίου, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών και την επιπλέον φορολόγηση των πολιτών.
2. Εισηγήθηκε και αποφάσισε την κατάργηση δύο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τα ΚΕΠ είναι από τις πλέον λειτουργικές υπηρεσίες που παρέχονται στο δημότη και όχι μόνο δεν έπρεπε να καταργηθούν τα δύο στα τρία, αλλά αντιθέτως να αυξηθούν ώστε να καλύπτουν κάθε τεταρτημόριο της πόλης, για να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τους δημότες. Έτσι, δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις που διεκπεραιώνονται κατ’ έτος από τα ΚΕΠ της οδού Δημοκρατίας και της οδού Καβάλας θα μεταφερθούν στο κεντρικό ΚΕΠ της οδού Μάρκου Μπότσαρη, δημιουργώντας μια ατελέσφορη, δυσάρεστη κατάσταση και νέα ταλαιπωρία στους πολίτες.
Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ διαφωνεί κάθετα με τις καταργήσεις τόσο των Νομικών Προσώπων και την υπαγωγή τους στις υπηρεσίες του Δήμου, όσο και αυτές των ΚΕΠ. Επιπρόσθετα, προτείνει τη δημιουργία ενός ακόμα ΚΕΠ εντός του Δημαρχείου.