-

-

29 Ιαν 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,
Είναι μεγάλη η χαρά μας που σας βλέπουμε εδώ.
Πριν από δύο χρόνια λέγαμε ότι έτσι όπως πάμε θα έρθουν σισίτια. Τα συσίτια ήρθαν. Μακάρι να είχαμε διαψευσθεί. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Έτσι όπως πάμε θα έχουμε και απώλειες. Και πριν να είναι αργά και επιβεβαιωθούμε πάλι ας κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και ας συμπορευθούμε να αντιμετωπίσουμε την περιδίνηση στην οποία έχει εισέλθει η κοινωνία.

Στην παράταξή μας, με τις όποιες δυνάμεις μας, προσπαθούμε όλο αυτό τον καιρό, αφενός να εκτελέσουμε το θεσμικό μας ρόλο, δηλαδή τον ενδελεχή έλεγχο της δημοτικής αρχής, αν και πως εφαρμόζει τους νόμους, αν το κάνει με κοινωνική ευαισθησία, αν πράττει αμερόληπτα κ.λπ., αλλά και συνδράμουμε με καλά μελετημένες προτάσεις και θέσεις, γιατί ο στόχος μας δεν είναι η αντιπολίτευση αυτή καθ αυτή αλλά η καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων.

Στο επίκεντρο της δράσης μας βρίσκεται ο άνθρωπος.

Λεπτομέρειες για τη δράση μας, δελτία τύπου, ανακοινώσεις κ.λπ. μπορείτε να βρείτε στο blog της παράταξης, αλλά και στην ομάδα στο facebook.
Ταυτόχρονα, έχουμε προβεί σε δράσεις αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας και εφαρμόσαμε την απόφαση που είχαμε λάβει πριν από ένα χρόνο στο Γενικό Συμβούλιο, για διάθεση του 30% των αποζημιώσεων των δημοτικών συμβούλων μας σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Έτσι, μας δόθηκε η δυνατότητα να μην τους συμπαρασταθούμε μόνο λεκτικά, αλλά και πρακτικά. Διατέθηκαν χρήματα σε απεργούς, αλλά και συμπολίτες μας που δυσκολεύονται.

Δημιουργούμε την ιματιοθήκη, με σκοπό τη διάθεση ρουχισμού σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Καλούμε όλους όσους έχουν ρούχα ή κλινοσκεπάσματα που δεν τα χρειάζονται άλλο, να τα φέρουν σε εμάς για να τα προωθήσουμε σε αυτούς που τα χρειάζονται. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην είσοδο.


Η παράταξή μας λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, οι αποφάσεις λαμβάνονται απολύτως δημοκρατικά και μόνο μετά από ψηφοφορίες. Λειτουργούμε ανοικτά, χωρίς μυστικοπάθειες και ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει τα Γενικά Συμβούλια της παράταξης που γίνονται ανά τρίμηνο περίπου. Όλα τα μέλη της παράταξης μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Γραμματείας της παράταξης.


Φίλες και φίλοι, οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι. Έρχονται χειρότερες μέρες και εμείς δεν πρέπει να εφησυχάσουμε κλεισμένοι στην ασφάλεια της καθημερινότητάς μας. Αυτή η καθημερινότητα θα ανατραπεί, και θα ανατραπεί βίαια.

Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη και συστράτευση.
Είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας; Έχουμε διαφορετικές αναφορές; Έχουμε διαφορετικές τραυματικές εμπειρίες;

Ας δούμε αυτά που μας ενώνουν. Καλώ όλους όσους πιστεύουν ότι μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν και σε αυτά που έρχονται να έρθουν να συζητήσουμε τρόπους δράσεις. Να ενσωματώσουμε τις προτάσεις τους στον προγραμματισμό μας και να σταθούμε όπως οφείλουμε στην καταχνιά, με ανθρωπιά, δημοκρατική συνείδηση, με λογική και ευαισθησία.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ