-

-

31 Ιαν 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ (ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Την Κυριακή 29.1.2012 έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης Ανάπλαση Αιγάλεω. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην δήμαρχος Γ. Μυστακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Δημομελέτης, Ρ. Δράκου, Η. Καρυπίδης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Αιγάλεω Νέα Εποχή Μ. Μαζαράκης, Μ. Μαθιουδάκης, Κ. Χατζηκώστας, ο δημοτικός Σύμβουλος του Σύγχρονου Ανθρώπινου Αιγάλεω Δ. Μπογράκος, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γ. Κάντζος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ν. Κοντός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων Κ. Μπατσάρας, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής

Ένωσης Μικροπωλητών του Δήμου Αιγάλεω Π. Χατζίρης, ο πρόεδρος του 6ου ΚΑΠΗ Σ. Γαλάτης, η πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου «Αναγέννηση» Λ. Τσουρμα, ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Συλλόγου «Ιεράπολη» Δ. Μπουρχας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω Μ. Ζάχαρης, ο εκπρόσωπος της Β΄ΕΛΜΕ και Δ/ντης 4ου Λυκείου Γ. Λαμπρόπουλος, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κληρονόμος, Ασπασία Αρετάκη, Κλειώ Μαυροθαλασσίτου, Γ. Περράκης και μεγάλο πλήθος φίλων.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γραμματέας της Παράταξης Στέλιος Βασιλειάδης, αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει μέσα σε ένα χρόνο στο Δήμο, στην Παράταξη και την κοινωνία. Στην ομιλία του εστίασε στις δράσεις αλληλεγγύης της παράταξης που ήδη έχουν ξεκινήσει, όπως η συλλογή ρούχων και κλινοσκεπασμάτων και η διάθεση ποσού ίσου με το 30% των αποζημιώσεων των Δημοτικών Συμβούλων προς κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Θύμισε τη δραστηριότητα της παράταξης εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν, τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις. Επιπρόσθετα, τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης με άλλα κομμάτια της κοινωνίας που βάζουν τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς στο επίκεντρο της πολιτικής τους δράσης, ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες διαφορές που πιθανώς υπάρχουν.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής Δημήτρης Μπίρμπας, ανέπτυξε λεπτομερειακά τα πεπραγμένα του Δήμου, τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί από την αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις της στο Δήμο μας, την ανεπάρκεια σχεδιασμού της σημερινής Δημοτικής Αρχής, την προχειρότητα με την οποία αυτή αντιμετωπίζει τους νέους θεσμούς και την επερχόμενη γιγάντωση των προβλημάτων από τη διαχειριστική λογική. Τεκμηρίωσε με στοιχεία την οικτρή οικονομική κατάσταση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα έσοδα του Δήμου το 2012 σε σχέση με το 2009 είναι μειωμένα κατά 55%. Δεν έμεινε όμως μόνο στην κριτική, αλλά περιέγραψε και τις θέσεις-προτάσεις της παράταξης, αλλά και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να βάλει η Δημοτική Αρχή. Επανέφερε την πρόταση για θεσμοθέτηση από την πολιτεία του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», του «Τοπικού Κοινωνικού Συμβολαίου» και σημείωσε ότι κεντρικό σύνθημά μας θα πρέπει να είναι το «κανένας μόνος του στην κρίση». Αναφέρθηκε και σε επιμέρους θέματα και προτάσεις και τόνισε ότι «είμαστε το 99% της κοινωνίας», ενώ κλείνοντας ζήτησε αγωνιστική διάθεση αλλά και περίσσευμα ψυχής.

 Τα πλήρη κείμενα των ομιλιών μπορείτε να τα διαβάσετε στο http://www.anaplasiegaleo.blogspot.com/