-

-

20 Φεβ 2012

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Είναι δυνατόν το νομοδιοικητικό αλαλούμ του Καλλικράτη, με τις τεράστιες ευθύνες της Κεντρικής Διοίκησης, που παραβαίνοντας το Σύνταγμα στέλνει διαρκώς αρμοδιότητες χωρίς τους αναγκαίους πόρους, οικονομικούς και ανθρώπινους, χωρίς καμιά ουσιαστική προετοιμασία και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, να μετατρέπεται σε τηλεοπτική απαξίωση και μάλιστα διεθνώς και κοινωνική κατακραυγή για τον Δήμο μας; Κι όμως είναι.


Η χαρακτηριστική ανεπάρκεια διαχείρισης του προφανούς, της Διοίκησης Καρδάρα, το κατάφερε κι αυτό. Έχει δίκιο ο Δήμος όταν καταγγέλλει το Υπουργείο ότι κώφευσε στις προειδοποιήσεις του, ότι δεν είχε τα χρήματα να τα στείλει ταχυδρομικώς (απλήρωτοι είναι εργαζόμενοι του) ότι δεν συνέτρεξαν όσο θα έπρεπε οι υπόλοιποι δήμοι και έμεινε εκτεθειμένος.

Όμως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, αφού πια γνώριζε την κοινωνική αναλγησία της μνημονιακής μας κυβέρνησης, για τη μη επιλογή άλλου καταλληλότερου χώρου (Ρίτσος, κλειστό, κ.λπ.), τον μη στοιχειώδη αλφαβητικό καταμερισμό προσέλευσης των χιλιάδων ενδιαφερομένων για το προνοιακό επίδομα, ανά τριήμερο – τετραήμερο και άλλα απλά πράγματα που θα διευκόλυναν τους πιο ταλαιπωρημένους κοινωνικά συμπολίτες μας, από το να εισπράξουν άλλη μια φορά την αδιαφορία της κάθε διοίκησης με ουρές χάους στο κρύο και με διαμαρτυρόμενους και τους υποτιθέμενα «υπεύθυνους». Κρίμα!