-

-

26 Ιουλ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2012-07-26

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, τέθηκαν θέματα που αφορούσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τους εργαζόμενους και τις νέες ελαστικές μορφές απασχόλησης και πολλά άλλα. Η παράταξή μας έθεσε ερωτήσεις κυρίως για τους εργαζόμενους, έκανε επισήμανση για την φύλαξη του Άλσους, ανακοίνωσε ότι πρέπει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την "διπλή ανάπλαση" του ελαιώνα (μετά και την έγκριση μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων) και έκανε προτάσεις τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας του "Κοινωνικού Παντοπωλείου" αποδίδοντας το 20% των αποζημιώσεων των δημοτικών συμβούλων μας για την ενίσχυση του θεσμού.
Να σημειωθεί ότι στα θέματα υπήρχε και παραχώρηση χρήσης χώρου του "συγχωνευμένου" 15ου δημοτικού σχολείου για μη εκπαιδευτικές δραστηριότητες (συγκεκριμένα στην Κτηματολόγιο Α.Ε.), το οποίο μετά από τις εύλογες απορίες μας (το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δεσμευτεί ότι ο χώρος θα εξακολουθήσει να διατίθεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικές δραστηριότητες), αποφάσισαν να το αποσύρουν.
Στέλιος Βασιλειάδης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2012, η Δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ έκανε τις παρακάτω Ερωτήσεις, Επισημάνσεις, Ανακοινώσεις και πρόταση τροποποίησης κανονισμού.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι μετά τη λάθος επιλογή της Διοίκησης για την κατάργηση των Νομικών Προσώπων, έχουν προκύψει τόσο προβλήματα ουσιαστικής λειτουργίας όσο και 

δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου τους. Ιδιαίτερα δε μετά την άρνηση στην πράξη της Διοίκησης, να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής Ελέγχου με συμμετοχή εργαζομένων και ωφελούμενων σε κάθε πρώην Νομικό Πρόσωπο.

Ερωτάται η Διοίκηση
1)      Γιατί δεν συγκρότησε διαπαραταξιακή Επιτροπή Ελέγχου των αιτήσεων στους Β/Ν σταθμούς για το νέο έτος, αγνοώντας και την υπόμνησή μας πρόσφατα τόσο στον κ. Δήμαρχο όσο και στην κα. Αντιδήμαρχο, καθιστώντας έτσι βάσιμες τις φήμες για πελατειακή διαχείριση των αιτήσεων; Ενώ ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα.
2)      Αν αληθεύουν οι απόψεις που εκφράζονται από μέλη της Διοίκησης για συγχωνεύσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων στους Β/Ν σταθμούς; Και αν ναι με ποια κριτήρια θα πραγματοποιηθούν και βάσει ποιου λειτουργικού σχεδιασμού όταν δεν έχετε προχωρήσει σε καμιά διαδικασία διαμόρφωσης του νέου οργανογράμματος του Δήμου;
3)      Αν θα στελεχωθούν οι Β/Ν σταθμοί με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να υλοποιηθούν χωρίς προβλήματα, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ στους Δημοτικούς σταθμούς που έχουμε στείλει και αναμένεται να εγκριθούν και τι ενέργειες έχουν γίνει για τις 11μηνες προσλήψεις, όταν είναι γνωστό ότι αν δεν υπάρχει το αντίστοιχο επαρκές προσωπικό θα χαθούν τα χρήματα;
4)      Αν υπήρχαν πιέσεις από μέλη της Διοίκησης σε εργαζομένους για συμμετοχή σε υπό σύσταση κοινωνική επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης και των διαδικασιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως πρόσφατα είχατε δεσμευθεί σε ερώτησή μας;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Έχουμε ιδιαιτέρως τονίσει τα προβλήματα φύλαξης, καθαρισμού και ασφάλειας του Άλσους. Ιδιαίτερα τώρα όμως με τις υψηλές θερμοκρασίες η Διοίκηση οφείλει να μεριμνήσει για την ασφάλειά του, πέραν της ετοιμότητας πυρασφάλειας (όχημα έτοιμο, λειτουργία κρουνών κ.λπ.) και καθαρισμού απαιτείται 24ωρη περιπολία της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα και με τη δυνατότητα που παρέχεται από το Νόμο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τρίτη 3/7/2012 από το Περιφερειακό Συμβούλιο  εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ειδικής μελέτης (Master Plan) της λεγόμενης διπλής ανάπλασης δηλαδή της κατασκευής MALL και γηπέδου στον Ελαιώνα.
Θα θέλαμε το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω και των αντίθετων θέσεών του, να συζητήσει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις διακοπές γιατί αφορά το μέλλον της πόλης μας και να καθορίσει τις ενέργειές του.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ»
Στον υπό ψήφιση κανονισμό λειτουργίας τού υπό διαμόρφωση «Κοινωνικού παντοπωλείου» που πρότεινε η Διοίκηση κάναμε τις παρακάτω παρεμβάσεις:
  1. Στους σκοπούς να προστεθεί η «προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης»
  2. Στους σκοπούς να καταργηθεί η «ευαισθητοποίηση εταιριών» και να αντικατασταθεί με «ευαισθητοποίηση φορέων».
  3. Στους σκοπούς να προστεθεί «παράλληλα δύναται να συγκροτεί με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου επιτροπές διαμεσολάβησης και προώθησης ποιοτικών, οικονομικών, συνεταιριστικών προϊόντων προς την τοπική κοινωνία», συνδέοντας έτσι το «κίνημα της πατάτας» με σκοπό την καλύτερη και συνεπέστερη λειτουργία του προς όφελος των δημοτών.
  4. Η Δημοτική Παράταξη Ανάπλαση Αιγάλεω παραχωρεί το 20% των αποζημιώσεων των δημοτικών της συμβούλων προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο νεοσύστατος θεσμός. Προτείνουμε το ίδιο να πράξουν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις.