-

-

12 Απρ 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
΄΄ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ Γ. και Δ. ΒΡΑΝΑ΄΄


Σε όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΄΄Η πόλη μας΄΄ θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να απαντήσω..

1) Το θέμα για ΄΄ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ Γ. και Δ. ΒΡΑΝΑ΄΄ και την μετονομασία του σε ΄΄Κωνσταντίνος Καραμανλής΄΄ αντιμετωπίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/02/2010 και οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν ή καταψήφισαν την πρόταση της διοίκησης του κ. Καλογερόπουλου.
Υπέγραψαν επίσης από κοινού να ξανασυζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ., μετά από υπόδειξη του Προέδρου
και κατόπιν αρνήσεως του να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Δ.Σ. εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα ως κατεπείγον . Και οι τρεις Δημοτικές Παρατάξεις στη δεύτερη συνεδρίαση 24/03/2010 απείχαν ή καταψήφισαν την πρόταση του κ. Καλογερόπουλου που χαρακτηρίζεται από τη λαϊκή παροιμία: ΄΄για όλους έχει ο μπαξές΄΄.

2) Όσον αφορά την ΑΝΑΠΛΑΣΗ και το αν υπερασπίστηκε με ΄΄σθένος΄΄ τη θέση της, για την ονομασία ως ΄’ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ ‘’ στο Δ.Σ. .Τα πρακτικά τόσο στις 25/02/2010 όσο και στις 24/03/2010 είναι στη διάθεση όποιων αμφισβητούν ή διαστρεβλώνουν σκοπίμως τις θέσεις της. Δεν καταλαβαίνω τι εννοούν, έπρεπε να κάνει κατάληψη(!) στο Δ.Σ. ή προτείνουν κάποια άλλη μεθόδευσή(!); Γιατί άραγε χρειαζόταν ΄΄σθένος΄΄ για να πεισθεί η Δημοτική Αρχή για κάτι που εκ των υστέρων λέει ότι αναγνωρίζει.

3) Για τους αποκληθέντες ΄΄ψαγμένους΄΄ και ΄΄τη σωστή διαχείριση του συμβολαίου..΄΄. Το συμβόλαιο αγοράς αρ.13023/18-12-2001 αφορούσε την αγορά του 15% από τους κληρονόμους Γ. Βρανά αντί του ποσού των 58.003.500 δρχ., άρα δεν μπορούσε σ’ αυτό να καταγραφεί η Δωρεά. Η ΔΩΡΕΑ της Δέσποινας Βρανά στη μνήμη του συζύγου της Γεωργίου, έχει καταγραφεί σε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. αρ. πράξης 435/26-07-2001 ΄΄Αποδοχή Δωρεάς…΄΄. Και αφού δεν αμφισβητείται η Δωρεά της οικογένειας Βρανά, τότε λοιπόν για ποιο θέμα συζητάμε;

Η διοίκηση του κ. Καλογερόπουλου στην αρχή δήλωσε:

(α) ότι δεν το έγραφε η ταμπέλα (αποδεδειγμένο με τη φωτογραφία για τη ΔΩΡΕΑ κατά 85%)
-μετά

(β) ότι δεν είχε δημοσιοποιηθεί και δεν ήξεραν τις ηθικές υποχρεώσεις του Δήμου στην μνήμη των Δωρητών (απόφαση αποδοχής Δωρεάς του Δ.Σ. 435/26-07-2001,το βιβλίο της Ιστορίας του Δήμου ,δεκάδες έντυπα του Δήμου, προγράμματα πολιτιστικής διαδρομής του Θεάτρου ,ημερολόγια με φωτογραφίες, συνεντεύξεις του τότε Δημάρχου κ. Γ. Μυστακόπουλου, η επιστολή του προς την κ. Μ. Μουσχουντή και τους κληρονόμους μετόχους της εταιρείας κ.α.)
Αλήθεια αναρωτιέμαι είναι δυνατόν να μην το ήξεραν, όπως ισχυρίστηκαν αρχικά, ή μήπως ήθελαν να το ΄΄ξεχάσουν΄΄, επειδή η Δωρεά έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή; Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ΔΩΡΕΑ στο Δήμο Αιγάλεω και κάποιοι ισχυρίζονται ότι για να τιμήσουμε(!) την μνήμη και τη πράξη των Δωρητών, ΄΄έπρεπε η απόφαση αποδοχής της Δωρεάς, που έγινε στις 26/07/2001,να αναγράφει επακριβώς το όνομα που θα δίναμε μελλοντικώς στον χώρο όταν θα ολοκληρωνόταν το έργο΄΄ .Βέβαια το ότι θα έφερε το όνομα των Δωρητών για την τότε διοίκηση, του κ .Γ. Μυστακόπουλου και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο ήταν τουλάχιστον αυτονόητο. Αφήστε που εξάντλησαν δύο ολόκληρες τετραετίες για το έργο-που βρήκαν ΄΄κληρονομιά΄΄- και επιπλέον αποφάσισαν να δώσουν άλλο άσχετο όνομα! Αν αυτό δεν είναι ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ και ΑΝΙΣΤΌΡΗΤΗ απόφαση, τότε οι λέξεις έχουν χάσει πραγματικά το νόημα τους(!!)
(γ) τώρα αφήνουν υπονοούμενα για ΄΄καταστάσεις που δεν θίγονται ,π.χ. απώλεια μηχανημάτων΄΄.
Για τα μηχανήματα που δεν ΄΄βρήκαν΄΄, μπορείτε να διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν, μόλις επισκεφτήκαμε το παλαιό εργοστάσιο, ότι υπήρχαν αλλά βέβαια ήταν σε κατάσταση διάλυσης εξαιτίας και της πυρκαγιάς το 1975 αλλά και της εγκατάλειψης που υπήρχε για 30 χρόνια περίπου. Η καταγραφή που έγινε το 2002 αποτύπωσε επακριβώς την κατάσταση αυτή των μηχανημάτων. Σκοπός μας ήταν ,αν υπήρχε δυνατότητα, με τα υπολείμματα των μηχανημάτων να δημιουργήσουμε μια μουσειακή βιομηχανική γωνιά μέσα στο χώρο. Όμως επειδή ο χώρος δεν φυλάχτηκε καλά , μπήκαν διάφοροι αθίγγανοι ή άλλοι καταληψίες και αποτελείωσαν -επί Δημαρχίας τους- το έργο που ο χρόνος εγκατάλειψης είχε ήδη ξεκινήσει. Δεν ζητά για αυτή την απώλεια κανείς ευθύνες γιατί δεν θεωρώ σκόπιμη μια τέτοια συζήτηση που αποπροσανατολίζει την ουσία του προβλήματος.
Το θέμα προέκυψε από τη μετονομασία του παλαιού εργοστασίου ενόψει εγκαινίων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Η απόφαση τους όπως φαίνεται ήταν προειλημμένη και έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.
΄΄ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ Γ. και Δ. ΒΡΑΝΑ΄΄ δεν ήταν ένα αδέσποτο κτήριο για το οποίο αναζητούσαν όνομα για να το βαφτίσουν ή για να τιμήσουν κάποιον. Όσες αποφάσεις μετονομασίας 25/02/2010 ή προσθήκης 24/03/2010 και να πάρουν, έχει καταγραφεί στην Ιστορία της πόλης και στη μνήμη όλων των Αιγαλεωτών. Όσες δικαιολογίες και αν σκαρφιστούν αυτοί και οι υποστηρικτές τους, όποια ΄΄υπερασπιστική γραμμή΄΄ και αν ακολουθήσουν προκειμένου να δικαιολογήσουν την αχαριστία τους, όση λάσπη και να ρίξουν, εκτέθηκαν και εκτίθενται ανεπανόρθωτα τόσο στα μάτια της οικογένειας της Δωρήτριας, όσο κι όλων των Αιγαλεωτών και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Η μικροπολιτική τους πρακτική είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να πείσει κανένα και θα καταδικαστεί όπως τους αρμόζει.

Τα συμπεράσματα (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) για θέμα ΄΄…εκ του μη όντος ΄΄ κρίνονται, όπως όλοι, για την αντικειμενικότητα τους, όταν η ενημέρωση στηρίζεται σε στοιχεία και ντοκουμέντα που αναδεικνύουν όλες τις πλευρές ενός θέματος σε βάθος και όχι με δηλώσεις εντυπωσιασμού εκ των υστέρων, που στρογγυλεύουν και πολιτικοποιούν κατά το δοκούν θέματα ηθικών δεσμεύσεων και ανιστόρητων αποφάσεων.
Ο Δήμος έχει συνέχεια, όποιος κι αν είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος, και είναι υποχρέωση της κάθε διοίκησης να αντιμετωπίζει με ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ τόσο σοβαρά θέματα που μας εκθέτουν ως πόλη και πολίτες.
Σας στέλνω επίσης και παρακαλώ να δημοσιεύσετε προς ενημέρωση των αναγνωστών σας:
-την επιστολή που είχε στείλει ο τότε Δήμαρχος κ. Γ. Μυστακόπουλος προς την οικογένεια της Δωρήτριας,
- την επιστολή της κ. Μ. Μουσχουντή στο Δήμαρχο κ. Δ. Καλογερόπουλο για την μετονομασία του ακινήτου.


12/04/2010 ΓΙΑΝΝΑ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ