-

-

14 Μαρ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2013-03-14

Φαινόμενα «θεάτρου του παραλόγου» στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13.3.2013


• Είναι δυνατόν η διοίκηση Καρδαρά, κόντρα στο σύνολο της Αντιπολίτευσης, να αυξάνει τις μηνιαίες συνδρομές στα προγράμματα Αθλητισμού – Πολιτισμού;
Τα περισσότερα έχουν διακοπεί με αποκλειστική ευθύνη της (Διάλυση Νομικών Προσώπων – απουσία τεκμηριωμένης πρότασης προς την ΓΓΑ κ.λπ.) από την αδυναμία στοιχειώδους διαχείρισης
και προγραμματισμού που την χαρακτηρίζει. Κι όμως είναι.
Συνδρομές από 10€ σε 15€ και με έκπτωση (!!) 30% στους ανέργους, είναι απλώς εκτός τόπου και χρόνου.

• Είναι δυνατόν να αγνοεί μέλος της Διοίκησης ζητήματα διαχείρισης απόρρητων στοιχείων; Να αδυνατεί να κατανοήσει τα όρια συνεργασίας Υπηρεσιών με τις ΜΚΟ; Την θεσμική υποχρέωση της πολιτείας και την συμπληρωματικότητα και μόνο του εθελοντικού τομέα; Και η Διοίκηση παρά τις παρατηρήσεις μας να μην αισθάνεται την ανάγκη να επανορθώσει; Κι όμως είναι.

• Είναι δυνατόν να θεωρείται η έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας, σε μια περιοχή του Δήμου, για ένα επίμαχο ζήτημα, μέσω διαδικασιών τοπικού δημοψηφίσματος ως:
«προσπάθεια χειραγώγησης» (!!) παράνομη διαδικασία (!!), «αδιαφορία στη γνώμη (!!) της κοινωνίας» από μερίδα συμπολιτών που αντιτίθενται στο χρηματοδοτούμενο 100% από το ΕΣΠΑ, έργο κατασκευής του 5ου πρώην Κρατικού Β.Ν. σταθμού στον χώρο δίπλα στο πατινάζ; (ομόφωνη πρόταση και διεκδίκηση όλων των Δημοτικών Συμβούλων επί 30 χρόνια). Κι όμως είναι.

• Τέλος, είναι δυνατόν να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα απαξίωσης και αλληλοκατηγοριών, την κοινωνία του «όλοι εναντίον όλων», που μας διαμορφώνει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των μνημονίων που διαλύουν την κοινωνική συνοχή, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα;
Θεωρούμε πως ΝΑΙ. Με τον κοινό αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης Τοπικών Κοινωνιών και εργαζομένων, με όπλα την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, την κοινωνική αλληλεγγύη και την τοπική κοινωνία.


Οφείλουμε να το κατορθώσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε ανοίγει ο δρόμος της καταστολής και του ολοκληρωτικού κοινωνικού κατακερματισμού.

Μαζί, Αυτοδιοίκηση και τοπικές κοινωνίες, μπορούμε να τον αποφύγουμε.