-

-

31 Μαρ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20140327

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27/3/2014

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27.3.2014 τέθηκαν τα ζητήματα των απλήρωτων , για επτά μήνες, καθαριστριών των σχολείων του δήμου, θέμα για το οποίο υπήρξε και με παρέμβασή μας, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους άμεσα και κατά προτεραιότητα εξ ιδίων πόρων , μια  που η πληρωμή τους  λόγω της μη καταβολής των χρημάτων από τις υπηρεσίες του υπουργείου (ΕΔΕΔΗΜ).
 Στη συνέχεια καταθέσαμε την ακόλουθη ερώτηση και τις επισημάνσεις:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Υπάρχει κατατεθειμένο έγγραφο της ΕΝΩΣΗΣ Επαγγελματιών βιοτεχνών Αιγάλεω της 24/3/14 προς
το Δημοτικό Συμβούλιο και  την Επιτροπή ποιότητας ζωής.
Ερωτάται η Διοίκηση αν θα συζητηθεί στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο ή μόνο στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής;
Σε κάθε περίπτωση στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής θα θέλαμε να παρευρίσκονται εκπρόσωπος των ΕΒΕ, η Τεχνική Υπηρεσία  με έκθεση της και η συνεδρίαση να είναι κοινή με την επιτροπή Χωροταξίας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Επισημαίνουμε ότι η καθυστέρηση με ευθύνη της Διοίκησης:
α) να καθαρογραφεί η απόφαση της 19/12/2013 για τους κοινόχρηστους χώρους
β) να δοθεί εντολή σχεδιασμού τοπογραφικών από την Τεχνική Υπηρεσία για την αδειοδότηση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, έχει οδηγήσει επαγγελματίες που έχουν κάνει αίτηση ακόμα και στο αυτόφωρο.
Αυτή η κατάσταση οφείλει να τερματιστεί άμεσα.
                                                                                                                       ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
                                                                                                                        ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
                                                                                                                         ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ


Σε σχέση με την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την τροπολογία της Κ.Ο.του ΚΚΕ:

Στο θέμα της συζήτησης της πρότασης τροπολογίας της Κ.Ο. του ΚΚΕ για την άρση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, καταθέσαμε τη διαφωνία μας στο πολιτικό σκεπτικό και τη συμφωνία μας στις προσθήκες – τροπολογίες.
Η τοποθέτηση μας ήταν η ακόλουθη:
«Είναι προφανές ότι δεν συμφωνούμε σε πολλά σημεία της πολιτικής ανάλυσης, με το εισηγητικό της Κ.Ο. του ΚΚΕ και θεωρούμε σωστό, το ψήφισμα να χωρισθεί σε δύο μέρη, στο πολιτικό σκεπτικό που δεν ψηφίζουμε και τα άρθρα τις προσθήκες – τροπολογίες που υπερψηφίζουμε.
Αντιπαραθετικά στο πολιτικό σκεπτικό προτείνουμε:
Η άσκηση των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ιδιαίτερα σήμερα ασκούνται από την τρόϊκα και την κυβέρνηση, πολιτικές που διαλύουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, μέσω μνημονίων και «εργαλειοθηκών», καθιστά άμεσα αναγκαία την δημοκρατική ανατροπή τους από τον Ελληνικό λαό.
Σε αυτήν την κατεύθυνση ζητάμε από την Ελληνική Βουλή, την ψήφιση της παρακάτω τροπολογίας, που έχει καταθέσει η Κ.Ο. του ΚΚΕ

……………………………………………………………………..»


Μετά και την τοποθέτηση τη δική μας και του σωματείου των εργαζομένων, για την ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να ασκήσει πολιτική πίεση, για να είναι συνεπές με τις προηγούμενες αποφάσεις του, μεταστράφηκε η πλειοψηφία και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Μερκουράκη και έτσι υπερψηφίστηκε η τροπολογία με μειοψηφίσασα την παράταξη του κ. Καλογερόπουλου υπό τον κ. Γκίκα, με το πρόσχημα της μη «δικαιοδοσίας».