-

-

5 Σεπ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20140905 (ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΣ)

Ορκωμοσία Δημάρχου και νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Σε ένα κατάμεστο Δημαρχείο, ορκίσθηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω.
Ξεκινώντας με πολιτικό όρκο “…….γιατί η σχέση Διοίκησης, Αυτοδιοίκησης και πολίτη είναι κατ’ εξοχήν πολιτική και με την πεποίθηση ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται για το λαό με το λαό”, όπως τόνισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας.
Μετά και τον θρησκευτικό όρκο ο νέος Δήμαρχος σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της νέας Διοίκησης:
-       για υπεράσπιση του Δημοσίου, κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών και για ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και θρησκείας, για το Αιγάλεω πόλη κοινωνικής αλληλεγγύης και συμμετοχής.
-       για αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων και για την διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημόσιων χώρων από την εμπορευματοποίηση.
-       για νέο μοντέλο διοίκησης, συμμετοχικό, δημοκρατικό όπου βασική αρχή της νέας Διοίκησης θα παραμείνει το ότι “εχθροί είναι μόνο τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της και οι πολιτικές που τα δημιουργούν”.

Δεσμεύτηκε για τη μέγιστη δυνατή συναίνεση ως προτεραιότητα, γιατί όπως τόνισε “αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”.
Η νέα Διοίκηση θεωρεί ότι αρχή όλων είναι “το Αιγάλεω που θέλουμε και αξίζει, σε μια καλύτερη πατρίδα σε μία Ευρώπη κοινωνική και δημοκρατική σε ένα κόσμο Ειρήνης, δημιουργίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και περιβαλλοντικής ισορροπίας”.
Παρευρέθηκαν:

Οι πρώην Δήμαρχοι Αιγάλεω κ.κ. Σπηλιόπουλος Π., Μυστακόπουλος Γ., και Καλογερόπουλος Δ. Ο κ. Καρδαράς Χ. απουσίαζε, παρά τη θέλησή του λόγω οικογενειακής υπόθεσης εκτός Αθηνών. Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Σπύρος Τζόκας, ο Αιγαλιώτης Περιφεριακός Σύμβουλος κ. Θόδωρος Σχινάς, η Περιφεριακή Σύμβουλος κα Ελένη Ζωγραφάκη, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Μποζίκας, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Βουλευτής Β΄Αθήνας κ. Στάθης Παναγούλης, πρώην πρόεδροι και πρώην μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλης.