-

-

15 Νοε 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ - Γ. ΒΡΑΝΑΣ"




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 14/11/2014
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ιερά Οδός 364 και Κάλβου
     ΤΚ 122 43 Αιγάλεω


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επειδή πολλές αναρτήσεις, σχόλια και ομιλίες ακόμα, αναφέρονται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από 4 παρατάξεις, αλλαγή του “ονόματος” στον πολυχώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι – Γ. Βρανάς» και στην αφαίρεση του Κωνσταντίνος Καραμανλής, επιτρέψτε μου ένα μικρό σχόλιο.

Η αντίθεσή μας στην προηγούμενη ονοματοδοσία οφείλεται σε τρεις λόγους:
α) στην διαφωνία της οικογένειας των δωρητών του εργοστασίου, εκφρασμένη στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, σε μας και στον κ. Καρδαρά και στην επόμενη δημοτική περίοδο, με αίτημα επαναφοράς του αρχικού ονόματος.
β) στην μοναδική, αν δεν απατώμαι ιστορικά, μονοπαραταξιακή απόφαση ονοματοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου και με την ριζική αντίθεση όλων των υπολοίπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
γ) στην άποψή μας ότι πολιτιστικοί χώροι δεν πρέπει να ονοματίζονται από κεντρικά πολιτικά πρόσωπα που σηματοδοτούν μάλιστα πολιτικούς χώρους, χωρίς οι ίδιοι να έχουν υπάρξει καλλιτέχνες.

Επιπρόσθετα υπήρξε διαρκές αίτημά μας την προηγούμενη δημοτική περίοδο και σαφής δέσμευσή μας προεκλογικά.
Επαναλαμβάνουμε την άποψή μας που διατυπώσαμε και το 2009, ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο κορυφαίος εκπρόσωπος της μεταπολεμικής Συντηρητικής  Φιλελεύθερης Παράταξης και σφράγισε με θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία την πολιτική ιστορία της χώρας.

Θυμίζω επίσης ότι υπάρχει απόφαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου (2004) για την ονοματοδότηση σε δημιουργηθείσα πλατεία, στη συμβολή Σμύρνης και Θηβών, ως «πλατεία Κωνσταντίνος Καραμανλής».