-

-

10 Οκτ 2021

 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δ.Σ. 12/10/2021

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 1Η

Γιατί, με ευθύνη της διοίκησης, δεν υπάρχει αδειοδότηση του γηπέδου «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» , με αποτέλεσμα να μην έχει έδρα η ομάδα της πόλης και γιατί  ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες για την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όταν είναι ήδη γνωστό στη διοίκηση το πρόβλημα από τον Σεπτέμβρη του 2019;

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η

Γιατί δεν ενημερώθηκαν, ως όφειλε ο Δήμος να πράξει, οι προσφεύγοντες σε απόφαση της διοίκησης (απευθείας αναθέσεις για ΚΔΑΠ) – Ανάπλαση, Νέα Εποχή, Λαϊκή Συσπείρωση-  για την απόφαση της Αποκεντρωμένης από τις 14 Οκτώβρη του 2020, ώστε να έχουν δικαίωμα ένστασης;

Απαιτούμε να επιδοθεί άμεσα η απόφαση σε όλους τους ενδιαφερόμενους με σημερινή ημερομηνία.

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Α)  Περίοικοι μας ενημερώνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον περιβάλλοντα χώρο του «Γιάννης Ρίτσος» τις μεταμεσονύκτιες ώρες από ομάδα νεαρών με έντονα παραβατική συμπεριφορά και ακόμα ότι η αστυνόμευση του χώρου είναι ελλιπής. Ας παρέμβει η διοίκηση γιατί υπάρχει κίνδυνος συμπλοκών.

 

Β)  Στην διασταύρωση «Ιερολοχιτών και Δημοσθένους», το κράσπεδο έχει φθορά και επί της καμπύλης της διασταυρώσεως προεξέχει μια χαλύβδινη ράβδος (ή μεταλλική βέργα) η οποία εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για τους διερχόμενους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Στον περιβάλλοντα χώρο της παιδικής χαράς στην πλατεία «Ιερολοχιτών» ενδείκνυται η αντικατάσταση των κατεστραμμένων πλακών και η συμπλήρωσή τους, ενώ πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής των οργάνων τα οποία βρίσκονται σε κακή κατάσταση με εκτεταμένες φθορές και βλάβες.

 

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ

1.     ΓΙΑ  ΔΕΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων δικτύων (ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο) και ζητά να σταματήσει. Ιδιαίτερα η κυβερνητική απόφαση για την απώλεια πλειοψηφίας της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης εταιρίας της χώρας, σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης και παγκόσμιας κερδοσκοπίας στις τιμές, στερεί από τη χώρα ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και τον αναγκαίο ρυθμιστικό ρόλο του δημοσίου στην τιμολογιακή πολιτική.

Τα ανακοινωθέντα κυβερνητικά μέτρα είναι ανεπαρκή. Απαιτείται διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, αύξησή του και συμπερίληψη των δημοτικών φορέων, δικτύων και υπηρεσιών, των εκπαιδευτικών μονάδων,  σε ειδικό τιμολόγιο λόγω του αποκλειστικά κοινωφελούς χαρακτήρα του και τυχόν σημαντική αύξησή του θα επιφέρει σημαντικές επιβαρύνσεις έμμεσα στους πολίτες.

  

2.     ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα τις φασιστικές προκλήσεις και επιθέσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια, πλατείες, έναν χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και δεσμεύεται να πάρει κάθε πρωτοβουλία ώστε να αποτραπεί η επώαση του αυγού του φιδιού στην τοπική μας κοινωνία. Στέκεται αλληλέγγυο στα θύματα της φασιστικής βίας και καλεί την κυβέρνηση να μην καλλιεργεί την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και σε συνεργασία με τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα και τις κοινωνικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να προβούν σε άμεσες ενέργειες για τον τερματισμό της δράσης των φασιστών.