-

-

11 Μαρ 2022

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και τις απειλές πυρηνικού πολέμου .
Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους δικαιολογία στην επίθεση σε μια ανεξάρτητη χώρα και στον βομβαρδισμό πόλεων, αποτελούν κατάλυση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου.
Δεν ξεχνάμε όμως τις τεράστιες ευθύνες όλων (ΗΠΑ, Ρωσία, ΝΑΤΟ, ΕΕ) και της κυβέρνησης του Κιέβου για την καταπάτηση των συμφωνιών του Μινσκ. Η συστηματική καταπίεση όλων των μειονοτήτων που έφτασε μέχρι και στην απαγόρευση της ελληνικής γλώσσας στις περιοχές που κατοικεί ο ελληνισμός, η αδιαλλαξία έναντι των Ρώσων της Ουκρανίας, είχαν ήδη πυροδοτήσει την κρίση που σοβεί, με χιλιάδες νεκρούς αμάχους από το 2014.
Οι τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι κάθε είδους εθνικισμοι και τα γεωπολιτικα σχέδια των ισχυρών, οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής και ενεργειακών πόρων, απειλούν ξανά τον κόσμο με καταστροφή.
Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν μπορεί να φέρει τίποτα άλλο εκτός από καταστροφή για τους δύο λαούς, αλλά και για όλη την Ευρώπη, με σοβαρές επιπτώσεις, στην οικονομία και στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, φραγμούς στην πλουραλισμο και στην πολιτισμική δημιουργία, όπως φαίνεται τις τελευταίες μέρες, με την αναβίωση του ψυχροπολεμικού κλίματος αποκλεισμών και διώξεων ακόμη και στην Τέχνη. Είναι κατεξοχήν άδικος και πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Την ώρα που το αίμα αμάχων χύνεται στην Ουκρανία, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο να πούμε βροντερό «όχι» στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, τους νατοϊκούς σχεδιασμούς επέκτασης και τη λογική της επιβολής της δύναμης του ισχυρού, στις διεθνείς σχέσεις.
Ιδιαίτερα δε ο ελληνισμός δεν ξεχνά την παράνομη εισβολή και Κατοχή επί μισό αιώνα της μισής Κύπρου, τους εκτοπισμούς και τις δολοφονίες αμάχων, τις σημερινές τουρκικές προκλήσεις και απειλές υπό την εμφανή κάλυψη και ανοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Καταδικάζουμε ρητά την εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς. Τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού είναι με το στρατόπεδο της Ειρήνης, των γεφυρών συνεννόησης, στη βάση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε κάθε πρόσφυγα και ο Δήμος μας , στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα φιλοξενήσει όπως έκανε και με τους Σύρους πρόσφυγες, οικογένειες ή ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία.
Ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους της περιοχής.