-

-

12 Ιαν 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

12.01.2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ

ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΙ Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Το πρωί της Πέμπτης 12/01/2023 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το 14ο Δημοτικό Σχολείο και εν συνεχεία πορεία στα γραφεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, παρουσία πλήθους κόσμου, γονέων, μαθητών, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, της Ένωσης Γονέων, του Σ.Ε.Π.Ε Αιγάλεω, της ΕΛΜΕ αλλά και βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κάππος ενημέρωσε ότι απλώς εφαρμόζει την απόφαση του Δημάρχου και ουδεμία ευθύνη φέρει, παρά τις σοβαρές ενστάσεις μας για την στοίβαξη παιδιών σε ακατάλληλους χώρους. Δεσμεύτηκε πάντως, πως θα μεταφέρει τις διαπιστώσεις και τις ενστάσεις μας στο Υπουργείο Παιδείας.

Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος κ. Γκίκας παρέμεινε αμετακίνητος στην απόφασή του (!!!) για τη μεταστέγαση του 9ου Δημοτικού.

Να σημειωθεί ότι κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποστηρίχτηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τροπολογία στη Βουλή, για αναστολή των εξώσεων, τουλάχιστον ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όμως απορρίφθηκε από την κυβέρνηση (Πέτσας).

Παράλληλα, χωρίς παρουσία εκπροσώπου του Δημοσίου, πιθανώς μεταφέρθηκαν θρανία, αρχεία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και προσωπικά αντικείμενα και αποξηλώθηκαν πόρτες και παράθυρα στο ισόγειο του 9ου Δημοτικού Σχολείου !!! και την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο Δήμαρχος δεν έστειλε, παρά τις παρεμβάσεις των επικεφαλής, την πολεοδομία για έλεγχο των οικοδομικών εργασιών, όπως και κανέναν εκπρόσωπο του Δήμου για να ελέγξει τη διαδικασία της έξωσης και μεταφοράς αρχείων και αντικειμένων δημόσιας περιουσίας από το σχολείο. Δεν ενδιαφέρθηκε παρά τις προτροπές για να σταματήσει και να ελέγξει τη μεταφορά, απλώς ...έδωσε εξουσιοδότηση (!!!!) στην Διευθύντρια του σχολείου , σήμερα το μεσημέρι, για να κάνει καταμέτρηση αύριο μετά από δυο μέρες μεταφορών και αποξηλώσεων!!

Τέλος, ενώ η Διοίκηση υποσχέθηκε, στο αίτημα των επικεφαλής, ότι θα γίνει σήμερα το βράδυ δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο για το σοβαρό αυτό ζήτημα, το ... μετέφερε στην Ημερήσια Διάταξη της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/01.

 

Αύριο Παρασκευή 13/01 στις 08.00 να είμαστε όλες και όλοι

 έξω από το 14ο Δημοτικό Σχολείο

και εν συνεχεία στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.