-

-

20 Ιουν 2008

ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ…… (γυρίζει δυστυχώς ολοταχώς πίσω)

20 / 6 / 2008Είναι σε όλους πια ορατό ότι η εικόνα της πόλης κακοποιείται, ότι η λειτουργία της απορυθμίζεται. Ο προγραμματισμός του Δήμου, αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Χαρακτηριστικό δείγμα της επιδεικτικής αδιαφορίας της διοίκησης Καλογερόπουλου, η όψη της κεντρικής πλατείας στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ. 14!!!! Μήνες καμία παρέμβαση στα παρτέρια, πλάι στο ασθενικό γκαζόν θάλλουν ποικιλίες ραδικιών και χαμόμηλου.
Η γκρίζα Ιερά Οδός, αφού πλακοστρώθηκε ,ολικώς σχεδόν και μετά την Θηβών, περιμένει την μετατροπή της σε «φούρνο», με τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού.
Οι δυνατότητες λειτουργικών ζωνών πρασίνου σε μεγάλα πεζοδρόμια, μετά την Θηβών και στην διαπλάτυνση του διαζώματος στο κέντρο, δεν απασχόλησαν την Δημοτική Αρχή, προέχουν τα πεζοδρόμια – Parking.
Η απέχθεια της προς το πράσινο φαίνεται στις «παραμορφώσεις» των πλατειών (Δαβάκη), στον δεύτερο ρόλο του σε όλες τις παρεμβάσεις του Δήμου σήμερα.
Οι διαμορφωμένοι δημόσιοι χώροι (πλατείες κλπ) έχουν κατακλυσθεί από νάιλον παραπήγματα, καρέκλες και στύλους. Σε παγκόσμια πρωτοτυπία στις, προβλεπόμενες από την μελέτη, θέσεις κάδων, στην διαμόρφωση της Πλαστήρα, έχουν εγκατασταθεί παγκάκια!!!!! σε απόσταση ενός μέτρου !!!!! από τις πόρτες των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Οι κάδοι σύμφωνα με τον «Καλογεροπούλειο σχεδιασμό», αράζουν δυο –δυο στις γωνιές για να εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών και να φράζουν τις διαβάσεις των κινητικά αναπήρων.
Η εικόνα της καθαριότητας γνωστή, άνευ σχολίων. Οι κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές του Δήμου «απαξιώνονται», υπάλληλοι καταφεύγουν στα δικαστήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές και τα δεδουλευμένα.
Το χρέος του Δήμου σε 5,5 χρόνια κοντεύει να τριπλασιασθεί !!!!!!! χωρίς την αγορά ενός τ.μ. γης!!!!! από αστοχίες και πελατειακή διαχείριση. Η συνέχιση των έργων που είχαμε ξεκινήσει και σχεδιάσει ως Διοίκηση, οι ελάχιστες πινελιές από δραστηριότητες Δημοτικών Οργανισμών και φορέων της πόλης που συνεχίζονται και νέες εκδηλώσεις – παρά την περιορισμένη δυναμική τους – που πραγματοποιούνται, σπάνε το ατέλειωτο γκρι της καθημερινής ζωής της πόλης.
Κι όμως υπάρχουν δυνατότητες και ελπίζουμε να υπάρχουν ακόμη και όταν κλείσει η θλιβερή παρένθεση Καλογερόπουλου στη διοίκηση του Δήμου.
Μπορεί ακόμα και τώρα να εκπονηθεί μελέτη για τις χρήσεις στον Ελαιώνα, να δεσμευτούν χώροι, να χωροθετηθούν οι απαραίτητες για την πόλη λειτουργίες πολιτισμού, αθλητισμού κλπ. Η σημερινή Δημοτική Αρχή απλώς …απέχει από οποιαδήποτε διεκδίκηση και σχεδιασμό, από τα κινήματα αντίστασης στην τσιμεντοποίησης του.
Μπορεί ακόμα και τώρα να επαναχαρακτηρισθούν οι χώροι που κινδυνεύουν να χαθούν (υπόλοιπο Μερκουράκη, υπόλοιπο σινε ΤΙΤΑΝ κλπ)
Μπορεί ακόμα και τώρα να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς του καμένου «jumbo» στη Θηβών και του χώρου «Μπουλντόζες» στη Λεωφ. Αθηνών, που η μικροπολιτική ανευθυνότητα των παρατάξεων Καλογερόπουλου και Μπιτούνη , απέτρεψε την αγορά τους από τη Διοίκηση Μυστακόπουλου τον Μάη του 2002 και η εγκληματική αδιαφορία της Διοίκησης Καλογερόπουλου παρά τις σαφείς δεσμεύσεις της εγκατέλειψε.
Μπορεί ακόμα και τώρα να επικαιροποιηθεί η συγκοινωνιακή μελέτη, με ρυθμίσεις και ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, για να μειωθούν τα οχήματα στο κέντρο.
Μπορεί ακόμα και τώρα να αξιοποιηθούν οι μελέτες διαχείρισης υδάτινου δυναμικού, η αναπτυξιακή μελέτη κλπ που εκπονήσαμε και βρίσκονται έτοιμες στα συρτάρια.
Πολλά μπορεί, ένα όμως είναι σίγουρο, ότι οι αναγκαίες χωροθετήσεις στον Ελαιώνα, τα Ευρυζωνικά Μητροπολιτικά Δίκτυα, η αναβάθμιση της ανακύκλωσης, η ολοκλήρωση της κοινωνικής και αθλητικής υποδομής κλπ αφορούν την επόμενη Διοίκηση.
Εμείς σήμερα απλώς μπορούμε να χαρούμε ….τις κατασκηνώσεις στην Ραφήνα (αυτή που λειτουργεί στην προεκλογική αφίσα από το 2007), να βλέπουμε καθαρό ουρανό χωρίς πυλώνες και δίκτυα υψηλής τάσης ΔΕΗ (τα έχει διώξει η άλλη αφίσα, αν τα βλέπετε να πάτε σε γιατρό) και το σιδερόφρακτο γήπεδο -που τελειώνει τώρα, 5 χρόνια μετά – που μηδένισε την λειτουργικότητα των χώρων κάτω από την κερκίδα. Χώρους που για να τους χρησιμοποιούμε άλλωστε, θα πρέπει να πάρουμε την «άδεια» από ….τους αδελφούς Μητρόπουλους, αλλιώς μας απειλούν με δίκες και πρόστιμα βάση γραπτής συμφωνίας (;) με την Διοίκηση Καλογερόπουλου.
Ενώ θα μπορούμε να πάρουμε το τρόλευ 21 !!! , να επισκεφθούμε το αναβαθμισμένο γραφείο τουρισμού !!! και να λάβουμε μέτρα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος (;) !!!!! (επί λέξει , «στόχοι και προτεραιότητες» !!! του επιχειρησιακού προγράμματος που «επόπτευσε» ο κ. Δήμαρχος )
Φυσικά και με την επάρκεια του Δήμου σε εργατοτεχνικό προσωπικό, με τις 260 προσλήψεις του διαγωνισμού – θαύμα, που προεκλογικά διόρισε 3-4000 συμπολίτες, του διαγωνισμού – φάντασμα, που 20 μήνες !!!!! μετά δεν έχει αξιολογήσει ούτε καταρχήν τις αιτήσεις. Άλλο ρεκόρ της σημερινής διοίκησης.
Επειδή πολλά μπορούν να γίνουν – το έχουμε αποδείξει ως Δημοτική Αρχή – και ακόμα περισσότερα βέβαια αν, όλες οι ενεργείς δυνάμεις, φορείς και πολίτες της πόλης, ενώσουμε τις ιδέες και την ισχύ μας και παλέψουμε για την πραγμάτωσή τους.
Γιατί αξίζει στο Αιγάλεω να γυρίσει πραγματικά σελίδα, να πάει μπροστά, να απαλλαγεί από τη διοίκηση Καλογερόπουλου και να ξαναγυρίσει στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινής ζωής των κατοίκων του, με την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του και την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μαζί έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε πραγματικότητα.