-

-

25 Φεβ 2009

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/2/09


Όταν η ασάφεια συναντά την πολιτική σκοπιμότητα….

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου 2009, συζητήθηκε το παρακάτω ψήφισμα, που η παράταξή μας είχε έγκαιρα καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση, θέτοντας την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης του Δήμου για την αποτροπή κατασκευής γιγαντιαίου εμπορικού κέντρου στον Ελαιώνα, με όχημα το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Κέντρο που θα αφανίσει τον εμπορικό κόσμο της πόλης, μειώνοντας δραματικά τη δυνατότητα δημιουργίας πράσινου πνεύμονα στην περιοχή.
Η Διοίκηση Καλογερόπουλου, κατά την προσφιλή πρακτική της, χωρίς έγγραφη εισήγηση που θα έχει μοιρασθεί έγκαιρα στους Δημοτικούς Συμβούλους, κατέθεσε τελευταία στιγμή ψήφισμα της ΤΕΔΚΝΑ συνολικά για τον Ελαιώνα, με θετικές γενικές αναφορές σε σειρά ζητημάτων, εμμένοντας στη χρήση του όρου «Διπλή Ανάπλαση» και μη συγκεκριμενοποιώντας την αντίθεση στο προβλεπόμενο εμπορικό κέντρο, από την απαράδεκτη Κυβερνητική τροποποίηση ,του Π.Δ του1995 (Λαλιώτη), υπέρ του κ. Βωβού.
Ο κ. Δήμαρχος, αφού «κατήγγειλε» προφορικά τους πάντες, γενικά και ειδικά, δηλαδή ισοπεδωτικά, παρά την έκκληση της αντιπολίτευσης για ανάγκη ομόφωνου ψηφίσματος και συγκεκριμένη αναφορά, κατέθεσε αντιπαραθετικά το ψήφισμα της ΤΕΔΚΝΑ ,ψηφίζοντας το μόνο η Διοίκηση.
Το ακόλουθο ψήφισμα μας, ψηφίσθηκε επίσης από τέσσερα (4) στα έξι (6) παρόντα μέλη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ (Καρδαράς, Σκλαβούνος, Δράκου, ,Κοκκάκης) ενώ η ΔΑΣ (Σατζαρίδης, Ζώτος) και τα υπόλοιπα δύο (2) ( Σπηλιόπουλος, Τσιναρίδου) το καταψήφισαν, γιατί δεν ήθελαν θετική αναφορά στην κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού.
Παρόμοιου περιεχομένου ψήφισμα, κατέθεσε επίσης και η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Αιγάλεω.



ΨΗΦΙΣΜΑ


Το εμπορικό κέντρο που επιχειρείται να κατασκευαστεί στον Ελαιώνα, ως αναπόσπαστο παράρτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, με υπερδιπλασιασμό του συντελεστή δόμησης, θα έχει πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, γιατί :

1. Τσιμεντοποιεί τον Ελαιώνα
2. Μειώνει δραματικά το κοινόχρηστο πράσινο
3. Οδηγεί στον αφανισμό τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας ,σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης και ανεργίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω για τους παραπάνω λόγους :

Συμφωνεί με την κατασκευή του γηπέδου, αλλά διαφωνεί με την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου και ζητά την διατήρηση του ισοζυγίου πρασίνου που προβλέπει η ισχύουσα Νομοθεσία για την περιοχή.

Δημοτική Παράταξη
«Ανάπλαση»