-

-

7 Μαΐ 2009

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ (στην περιοχή ΑΙΓΑΛΕΩ) στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ;

07/05/2009
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ»Σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, θέσαμε δυο σημαντικά χωροταξικά ζητήματα που ανασχεδιάζουν την περιοχή μας στον Ελαιώνα, που, δυστυχώς, η Διοίκηση Καλογερόπουλου δεν είχε εντοπίσει.
1. Τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την Κατασκευή του ΣΜΑ (σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων) στον Ελαιώνα, που συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τον Μάρτη του 2009.
Προβλέπεται, στην πλήρη ανάπτυξη του, να υποδέχεται το 80-85% των απορριμμάτων του Δήμου Αθηναίων και όγκους σκουπιδιών περισσότερο των 1.000 τόνων ημερησίως.
Ήδη κάναμε ερώτηση και μετά την απάντηση της Διοίκησης, η οποία δεν μας κάλυψε, την μετατρέψαμε σε επερώτηση για να έρθει ως βασικό θέμα συζήτησης για την λήψη των αναγκαίων μέτρων από το Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Τη διαβούλευση για το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας, που ενεργοποιεί τον ΣΥΛ (Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων), αλλάζει χρήσεις στον Ελαιώνα, τους ορεινούς όγκους κλπ, ζητώντας να έρθει ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για να προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες.
3. Το κακό τρίτωσε με την «ανακάλυψη» μας, που θέσαμε σε γνώση των υπηρεσιών και της Διοίκησης, για την χωροθέτηση, με την υπ΄αριθμ.8810/24.2.09 Απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά (ΦΕΚ 105 -16/3/2009), κτιριακού συγκροτήματος των Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ σε οικόπεδο της στον Ελαιώνα (περιοχή Αιγάλεω) έως 40.000!!!! τ.μ. (ένα Mall δηλαδή).
Οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν καν ενημερώσει τον Δήμο και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων είναι …..μεθαύριο 16/5/2009.
Καλούμε τη διοίκηση, να φέρει ως επείγον το θέμα στο Δ.Σ. και να προβεί στην αναγκαία επεξεργασία και αντιμετώπιση του θέματος ,ώστε να αποτραπεί η μονομερής συσσώρευση οχλουσών λειτουργιών και «τσιμέντου» στην περιοχή μας στον Ελαιώνα.
Σε μια τέτοια προσπάθεια θα μας βρει, όπως πάντα, συμπαραστάτες.