-

-

5 Νοε 2010

ΑΔΡΑΞΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ……………………

του Μάκη Ζάχαρη
Υποψήφιου Δημ.Σύμβουλου με την Ανάπλαση
ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ  ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΩΣ ΠΟΛΗ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΣΤΕΙΛΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ   ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ.   
       
Αιγαλιώτη και Αιγαλιώτισσα άδραξε την ημέρα, έχεις τη δυνατότητα με τη ψήφο σου στην Ανάπλαση και στον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα να αλλάξεις την πορεία της Πόλης μας και ταυτόχρονα να στείλεις το μήνυμα σε αυτούς που με τις πολιτικές τους ευθύνονται για τα προβλήματα τα δικά σου και της πόλης σου, σε αυτούς που γκρεμίζουν κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα και μας γυρίζουν αιώνες πίσω.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που διεξάγονται εν μέσω της σύγχρονης οικονομικής κρίσης. Το μνημόνιο σε συνδυασμό με τον Καλλικράτη δημιουργούν ένα εκρηκτικό κράμα που ο μεν «Καλλικράτης» μεταφέρει  αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, το δε μνημόνιο απαιτεί επιπλέον πόρους από τους δήμους και τους δημότες. Η πόλη μας χρειάζεται μία υπεύθυνη Αγωνιστική Δημοτική Αρχή που δεν θα είναι βουβό  κομματικό ή κυβερνητικό φερέφωνο.
 Ας δούμε κάποιους από τους πολλούς  λόγους που πρέπει να ψηφίσεις την Ανάπλαση και τον Υποψήφιο της Δήμαρχο Δ.Μπίρμπα:
1. Γιατί είναι μία παράταξη που με το έργο της σφράγισε την ιστορία της πόλης.
2. Που έχει όραμα και πρόγραμμα για την Πόλη.
3. Που έχει μάθει να σέβεται το δημότη και δεν τον αντιμετωπίζει σαν πελάτη. Δεν μοιράζει
    πελατειακές και ρουσφετολογικές υποσχέσεις. Όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω
    ΑΣΕΠ. Θα δημιουργήσει διαπαραταξιακή επιτροπή αξιολόγησης για όσες προσλήψεις
     γίνονται χωρίς ΑΣΕΠ με αξιοκρατικά κριτήρια βάζοντας τέλος στο δουλεμπόριο ελπίδας.
4. Που θα εξυγιάνει τα οικονομικά του Δήμου διεκδικώντας από το Κράτος  τους αντίστοιχους πόρους, συμμετέχοντας στα ΕΣΠΑ, καταπολεμώντας την σπατάλη και ακολουθώντας ταυτόχρονα μία δίκαιη κοινωνικά πολιτική δημοτικών τελών.  
5. Που δεσμεύεται ότι θα προασπίσει τους εναπομείναντες ελευθέρους χώρους  και θα προσπαθήσει να αποκτήσει και άλλους.  Γιατί είναι η παράταξη που έχει οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία,  επέβαλε και θα  επαναφέρει τον φόρο  περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων των μεγάλων επιχειρήσεων. Έχει προτάσεις για καλύτερη οργάνωση των προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των απορριμμάτων.
6. Γιατί είναι μία παράταξη με κοινωνική προσφορά και ευαισθησία. Δημιούργησε κοινωνικούς θεσμούς τους οποίους θέλει να προασπίσει, να αναπτύξει και δημιουργήσει νέους (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Τράπεζα ελεύθερου χρόνου κτλ.)  
7.  Γιατί είναι η μόνη παράταξη που ο Επικεφαλής της ο Δ.Μπίρμπας εκλέχθηκε με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες και δεν περίμενε το χρίσμα ή τον ορισμό του ως υποψήφιου Δημάρχου από κάποιο κόμμα.
8.  Γιατί είναι  μία παράταξη που χωρίς να κρύβει τις ιδεολογικές αναφορές της, ο πλουραλισμός της  στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες και όχι  σε μετεγγραφές συνδιαλλαγής. Ο Επικεφαλής της στηρίζεται από τον Συνασπισμό, τους Οικολόγους Πράσινους, την Δημοκρατική Αριστερά, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Μόνη μας δέσμευση το πρόγραμμα μας
9.  Γιατί στο ψηφοδέλτιο της Ανάπλασης καθρεπτίζεται το άλλο Αιγάλεω, το πραγματικό Αιγάλεω της εργασίας, της μόρφωσης και του πολιτισμού. Το Αιγάλεω της πραγματικής μαγκιάς των νέων που επιμένουν να θέλουν να σπουδάσουν, των νέων που αποτελούν την γενιά των έως πριν λίγο 700 ευρώ και άγνωστο πόσων ευρώ σήμερα. Το Αιγάλεω  των εργαζόμενων,  των επιστημόνων, των καλλιτεχνών  των ελεύθερων  επαγγελματιών και των συνταξιούχων που ανησυχούν για την ζωή και την πόλη τους. Ένας συνδυασμός νεανικής δύναμης, γνώσης και εμπειρίας με 42 πρωτοεμφανιζόμενους υποψηφίους με 20 έμπειρους εκ των οποίων πολλοί πρώην δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι.  
10. Γιατί είναι η μόνη παράταξη που αντιτάχθηκε στην δημιουργία του τεράστιου εμπορικού κέντρου του Βωβού στον Ελαιώνα (μέλη της συμμετείχαν στην επιτροπή των 131 πολιτών που σταμάτησαν τα έργα) και είναι αντίθετη στην δημιουργία άλλων πολυκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή, η περαιτέρω εξάπλωση των οποίων απειλεί με οικονομική εξαφάνιση τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας.
11. Με δική της πρωτοβουλία το Δ.Σ. του Δήμου Αιγάλεω υιοθέτησε ψήφισμα ενάντια στο μνημόνιο και υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων εργαζόμενων.
12. Γιατί για 4 χρόνια παρά τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις μας (ιδιαίτερα όσο αναφορά την δημιουργία κινήματος ενεργών πολιτών) ήμασταν οι μόνοι που ασκήσαμε προγραμματική αντιπολίτευση  και ταυτόχρονα δεν λείψαμε από καμία κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού της πόλης μας.
Αιγαλιώτη και Αιγαλιώτισσα για όλους τους παραπάνω λόγους (και για άλλους τόσους που
δεν μας παίρνει ο χώρος για να τους αναφέρουμε), πιστεύουμε ότι πρέπει να σκεφτείς και να
πράξεις Αιγαλιώτικα. Να μην ακούσεις τις Σειρήνες του πολιτικού εκβιασμού και του κομματικού καθήκοντος να ψηφίσεις αυτούς που πραγματικά έχουν αυτοδιοικητικό  όραμα για την πόλη και ταυτόχρονα παλεύουν μαζί σου για την προάσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζόμενων και του λαού μας.