-

-

25 Απρ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20200425. ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Αιγάλεω 24.04.2020ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ  ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠO ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ  ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Σε λίγες ημέρες, στα τέλη Απριλίου, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, με ό,τι  αυτό σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειές τους.
Όταν μάλιστα όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι, ξαφνικά προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια
σχεδόν ο ένας στους τρεις πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, ενώ δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.
Πολύ περισσότερο σήμερα,  όταν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού οι δείκτες της ανεργίας  άρχισαν να ανεβαίνουν, με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις, τα νέα ρολά στα καταστήματα (το ζούμε και στην πόλη μας), με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, η Κυβέρνηση να προχωράει σε τέτοιου είδους επιλογές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω καλεί την Κυβέρνηση
  • Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
  • Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.
  • Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.