-

-

20 Σεπ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ


Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ.Α. στη χώρα μας.

Η δολοφονία στο Κερατσίνι αναδεικνύει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από τη Χ.Α. και ακροδεξιά κέντρα. Η κλιμάκωση είναι φανερή (επίθεση στο Πέραμα, Μελιγαλάς, δολοφονία στο Κερατσίνι...)

Ήταν, απ΄ότι αποδείχτηκε, θέμα χρόνου οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της ακροδεξιάς να δείξουν το πραγματικό αποτρόπαιο εγκληματικό πρόσωπό τους.
Αφού οι εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις της, με την ανοχή μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος αλλά και της αστυνομίας και του χρυσαυγίτικου θύλακα εντός της, απευθύνονταν σε μετανάστες και «παιδιά κατώτερων θεών», χωρίς καν στοιχειωδώς να τιμωρούνται, τώρα μετά τη δολοφονία του παλικαριού και τη δολοφονική απόπειρα εναντίον των μελών του ΚΚΕ, φαίνεται
ξεκάθαρα ότι η ναζιστική βία στρέφεται εναντίον αυτών (που αύριο μπορεί να είσαι εσύ!) που χαλάνε την «καθαρή» κοινωνία που ονειρεύονται οι απολογητές του Χίτλερ και του Άουσβιτς.

Καλούμε την τοπική μας κοινωνία να αντισταθεί με ψυχραιμία αλλά και σθένος, σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και να διεκδικήσει την έξοδο από την κρίση, ανατρέποντας τα δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα, που δημιουργούν τις κοινωνικές συνθήκες «επώασης» του αυγού του φιδιού.


Πριν φτάσουμε στον επόμενο νεκρό, πρέπει ο κάθε ψηφοφόρος της πόλης μας που ψήφισε τη Χρυσή Αυγή να αναλογισθεί αν θέλει, ξαναψηφίζοντας αυτή τη συμμορία, να γίνει συνεργός παρέχοντας ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσουν τις δολοφονίες, τους ξυλοδαρμούς, τα έργα ανθρώπων της νύχτας, μπράβων και πληρωμένων δολοφόνων.

Αυτή την ώρα χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και την φασιστική πρόκληση και συγχρόνως ψυχραιμία και δημοκρατική εγρήγορση. Μόνο με μαζικούς, μαχητικούς, ειρηνικούς αγώνες μπορούμε να απομονώσουμε τους φασίστες στη συνείδηση του λαού. Το έδαφος της δημοκρατίας είναι η δική μας σταθερή και μόνιμη επιλογή και πάνω σ’ αυτή θα τσακίσουμε Χ.Α. και ακροδεξιά.

Ως παράταξη προτείναμε άμεσα να γίνει έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου (θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη 26/9), να βγει ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας αλλά και του ρόλου της Χ.Α και να οργανωθεί αντιφασιστική εκδήλωση και αντιφασιστικό μέτωπο στην πόλη μας.