-

-

20 Σεπ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20130920 (ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
«ΑΙΓΑΛΕΩ 69 χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»

Σχετικά με την πραγματοποίηση εκδήλωσης μνήμης από τον Δήμο μας, προς τιμή των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Αιγάλεω στις 29 Σεπτέμβρη του 1944 (εμπρησμός περιοχής Αγίου Γεωργίου, δεκάδες εκτελεσμένοι, ξεκλήρισμα οικογενειών) από τους Γερμανούς ναζιστές και Γερμανοντυμένους συνεργάτες τους, λόγω της συγκυρίας επαναδραστηριοποίησης των επιγόνων τους της Χρυσής Αυγής, προτείνουμε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων με τίτλο 


«ΑΙΓΑΛΕΩ 69 χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»
  • Διοργάνωση καθιερωμένης εκδήλωσης (μνημόσυνο, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο) το πρωί 29/09/13.
  • Έκθεση φωτογραφίας (28-30/09) στην πλατεία Εσταυρωμένου εάν επιτρέπει ο καιρός ή στο Πν. Κέντρο «Γ. ΡΙΤΣΟΣ» με φωτογραφικό υλικό από το ολοκαύτωμα του Αιγάλεω και άλλους μαρτυρικούς τόπους.
  • Προβολή κινηματογραφικού υλικού και μαρτυριών.
  • Συναυλίες, φιλαρμονικής, συμμετοχή τοπικών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.
  • Πραγματοποίηση σε όλα τα σχολεία του Αιγάλεω, μαθήματος ιστορικής μνήμης για το Αιγάλεω και τους άλλους μαρτυρικούς τόπους της πατρίδας μας από την ναζιστική θηριωδία κ.λπ.
Οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν από τον Δήμο σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο θυμάτων του Ολοκαυτώματος, την ΕΛΜΕ, τους φορείς Εθνικής Αντίστασης, τον Σύλλογο Δασκάλων, την Ένωση Γονέων, τον Σύλλογο των ΕΒΕ, τον σύλλογο των εργαζομένων του Δήμου.

ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ