-

-

7 Μαρ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20140307 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6.3.14)


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6.3.2014 η Ανάπλαση (υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας, δημοτικοί σύμβουλοι Σοφία Αθανασιάδου, Γιάννα Χριστόγλου) έκανε τις παρακάτω ανακοινώσεις και επισημάνσεις και έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Πληροφορηθήκαμε από την Τεχνική Υπηρεσία σε επίσκεψή μας, ότι σχεδιάζεται επαναφορά των Τεχν. Συνεργείων, στους υπόστεγους χώρους του Γηπέδου επί της οδού Μάκρης.
Σας ανακοινώνουμε την πλήρη αντίθεση μας, και σας καλούμε να μην την υλοποιήσετε, όταν ήδη υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με εισήγηση σας μάλιστα, για την μεταφορά τους στο πρώην Πολυκλαδικό που ρημάζει.
Παράλληλα θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την ριζική αντίθεση που έχουν και οι αθλητικοί φορείς της πόλης όπως, προκύπτει και από την χθεσινή συνάντηση μας σ΄αυτόν τον χώρο. 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ». ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. Και σε σας και στην προηγούμενη διοίκηση είχαμε επισημάνει την ανάγκη επικαιροποίησης της Συγκοινωνιακής (κυκλοφοριακής) μελέτης, εν όψει της λειτουργίας του σταθμού Μετρό «Αγ. Μαρίνας». Δυστυχώς επιτρέψατε με την αδράνεια σας, στον ΟΑΣΑ να σχεδιάσει κατά το δοκούν. Αποτέλεσμα, μπροστά από εισόδους εκπαιδευτικών χώρων (9ο Γυμνάσιο), κατά παρέκκλιση του Νόμου, διέρχονται 4 λεωφορειακές γραμμές.
Τι προτίθεσθε να κάνετε για την άμεση άρση, αυτής της επικίνδυνης για τους μαθητές κατάστασης;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΚΟ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ. Σε ιστοσελίδες της πόλης και όχι μόνο, αναφέρθηκε ότι την περίοδο της Δημαρχίας Καλογερόπουλου το Δημαρχείο ήταν έδρα 2 ΜΚΟ. Όλοι γίναμε δέκτες ερωτήσεων από δημοσιογράφους και συμπολίτες. Μία βδομάδα μετά υπήρξε ανακοίνωση του κ. Καλογερόπουλου στην «Πόλη μας» (26/2) που κρίνουμε επαρκή. Περιμέναμε την τοποθέτησή σας, που δεν έγινε.
Ερωτάται η Διοίκηση: έλεγξε τα στοιχεία της καταγγελίας και αν ναι και είναι σύμφωνα μα αυτά που λέει ο κ. Καλογερόπουλος γιατί δεν το ανακοινώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο;

ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ. ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. Τι προτίθεσθε να κάνετε για την φύλαξη του Άλσους από την κοπή δέντρων τις Κυριακές;  θα έλθετε άμεσα σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ; μια που το Άλσος του Μπαρουτάδικου έχει να παρουσιάσει πέραν των άλλων, συμβάντα επικίνδυνων συμπεριφορών ακόμα και τις απογευματινές ώρες;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. Επισημαίνουμε την λεηλασία του πρώην Πολυκλαδικού από «συμμορίες», όπως πληροφορούμαστε, μηχανημάτων, ψηκτρών ψύξης – θέρμανσης, μεταλλικών στοιχείων που μεταφέρονται μάλιστα με «καροτσάκι» μέρα – μεσημέρι.
Σας είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως για την μη φύλαξη του και την εγκατάλειψή του.
Συνεννοηθείτε με την ΕΛ.ΑΣ να σώσουμε ότι μπορεί ακόμα να σωθεί και δώστε άμεσα τον χώρο για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και γραφεία συλλόγων για να φυλαχθεί.

ΓΡΑΜΜΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ 811. Επισημαίνουμε και πάλι την ανάγκη επαναφοράς της γραμμής 811 στην προηγούμενη διαδρομή για την επανασύνδεση του Λιούμη  αλλά και του κέντρου Χαϊδαρίου με το εμπορικό κέντρο του Δήμου μας.