-

-

7 Ιουλ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20200701. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 25.6.20 ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΥΔΑΠ, ΕΣΔΝΑ, ΤΠΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΠΗ, ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΗ ΑΛΣΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΝ 25/06/2020
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 25ης Ιουνίου, με πρωτοβουλία της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ και εισήγηση του επικεφαλής Δημήτρη Μπίρμπα, διαμορφώθηκαν
και υπερψηφίστηκαν δύο ψηφίσματα (το δεύτερο ομόφωνα) που εκφράζουν την εναντίωση του Δήμου:
·       Στους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και των υδάτινων πόρων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
·       Στην απαράδεκτη αύξηση των ανταποδοτικών τελών των Δήμων της Αττικής από τον ΕΣΔΝΑ για την εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής, μετά από εισήγηση της Περιφέρειας Αττικής, κάτι που θα προκαλούσε αλυσιδωτά την αύξηση των τελών στους πολίτες.
Ο επικεφαλής της παράταξης ρώτησε τον Δήμαρχο αν θα υποβάλει Τεχνικό Δελτίο έως τις 7 Ιουλίου ώστε να συμπεριληφθούμε στην πρώτη σειρά Δήμων για χρηματοδότηση μελετών από το Υπουργείο Υποδομών για την εκπόνηση ΤΠΣ (Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου). Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν θα υποβάλει, γιατί η πρόσκληση δεν αντιστοιχεί (!!!) στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αιγάλεω, παρά μόνον σε ρυμοτομικά. Σε επισήμανσή μας ότι υπάρχουν εκκρεμότητες πολεοδομικού χαρακτήρα στο ιστορικό κέντρο (πεζοδρομήσεις), στον Ελαιώνα, στην περιοχή Γιούλα, στο Άλσος (υπόγειες στοές), χρήσεις γης κ.λπ., καθώς και ότι ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου σε ερώτησή μας στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είπε ότι μπορεί να συμπεριληφθούν προς μελέτη, η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και αυτά δεν αντιμετωπίζονται (;;;) από την πρόσκληση του Υπουργείου για τα ΤΠΣ.
Επίσης, η ΑΝΑΠΛΑΣΗ κατέθεσε ερωτήσεις στη Διοίκηση πρώτον γιατί δεν πραγματοποιείται το διασφαλισμένο από τον προϋπολογισμό πρόγραμμα για τα θαλάσσια μπάνια που θα ανακούφιζε δεκάδες συμπολίτες μας. Στη συγκεκριμένη ερώτηση ο αντιδήμαρχος Μάνδρος απάντησε ότι δεν το επιτρέπει (;;;) ο ΕΟΔΥ και δεν μπορούν να συνοδεύσουν οι εργαζόμενοι (θυμίζουμε ότι πέρυσι είχαν πάει χωρίς συνοδεία). 
Κατά δεύτερον, γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί η λειτουργία του προγράμματος φυσικοθεραπείας στα ΚΑΠΗ με ραντεβού, παρ’ ότι όπως είπε η Διοίκηση κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. 
Και, τρίτον, γιατί δεν έχει αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα διακοπών ηλεκτροφωτισμού στην πλατεία Αστροναυτών. Η απάντηση ήταν ότι διορθώθηκε το πρωί της 25ης. Παραμένει όμως το ερώτημα γιατί δεν έχει δοθεί προτεραιότητα στην εργολαβία που είναι σε εξέλιξη και είχε δημοπρατηθεί επί  διοικήσεώς μας. 
-->
Τέλος, επισημάνθηκε για ακόμα μία φορά ότι δεν έχει απαντηθεί γιατί πραγματοποιείται και με ποιο σχεδιασμό η τεράστια επιχωμάτωση του Άλσους, σχεδόν ανεξέλεγκτη, αν έχουν μελετηθεί οι επιπτώσεις της στη χλωρίδα και η αντιμετώπιση του πολύ πιθανού -σχεδόν βέβαιου- φαινομένου της λασποπλημμύρας στις παρακείμενες οδούς Πελοποννήσου, Σουλίου, Δαρδανελλίων, μετά από ραγδαίες βροχοπτώσεις.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 
1.     Στον προϋπολογισμό του έτους 2020 η παράταξή μας είχε εισηγηθεί και το δημοτικό συμβούλιο είχε ψηφίσει δαπάνη 60.000€ για θαλάσσια μπάνια και διάφορες μεταφορές εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που αφορούσε κυρίως τα μέλη των ΚΑΠΗ και ευάλωτους δημότες μας. Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού το ποσό προτείνατε να κατέβει στις 24.000€. Ερωτάται η διοίκηση  αν σκοπεύει, έστω και με το μειωμένο αυτό ποσό, να συνεχίσει το πρόγραμμα θαλάσσιων λουτρών και φέτος, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Ιουνίου και δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση των δημοτών.
2.     Πλήθος μελών των ΚΑΠΗ απολαμβάνει την υπηρεσία φυσικοθεραπείας που πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού και κατά μόνας. Ερωτάται η διοίκηση γιατί δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα φυσικοθεραπειών στα ΚΑΠΗ, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, με δεδομένο ότι πολλοί συνδημότες μας το έχουν πραγματικά ανάγκη και σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν προκύπτει συνωστισμός ή συγχρωτισμός.
-->