-

-

29 Σεπ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20200929 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

29.9.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τι καταθέσαμε στο διά περιφοράς Δ. Συμβούλιο και στη διά ζώσης Οικ. Επιτροπή στις 29/09/2020.

Ερώτηση ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ: Κύριε Δήμαρχε, έχει κλείσει ένας χρόνος αφότου

αναλάβατε τη διοίκηση του Δήμου. Ολοκληρώνονται ή υλοποιούνται έργα και δράσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ (περιμετρικός και ηλεκτροφωτισμός άλσους, πυλώνες στο ΔΑΚ, το γήπεδο Εδέσσης, παρεμβάσεις στο “Στ. Μαυροθαλασσίτης”, έργα και δράσεις της ΟΧΕ και του ΣΒΑΚ, παιδικές χαρές, “Φιλόδημος” για σχολεία και προμήθειες οχημάτων, σχολικοί αύλειοι χώροι, αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού σε πλατείες – οδούς και χώρους, έργα οδοποιίας, ενεργειακή αναβάθμιση Π.Κ. “Γιάννης Ρίτσος” κ.λπ.). Έργα που είχαν ξεκινήσει ή δημοπρατηθεί τη δική μας περίοδο.

Υπάρχουν όμως δύο σημαντικά έργα που καθυστερεί η δημοπράτησή τους, αν και ήταν σχεδόν έτοιμα από τα μέσα του 2019. Έχουν εξασφαλισμένους πόρους που κινδυνεύουν να χαθούν.

  • Σινέ Τιτάν (Πράσινο Ταμείο)
  • Βιοκλιματικός Β/Ν Σταθμός, δίπλα στο Πατινάζ, (ΠΕΠ Αττικής).

Ερωτάται η Διοίκηση,

  1. Αν τα έχει θέσει ως προτεραιότητες στις Υπηρεσίες.
  2. Αν ναι, πότε θα τα δημοπρατήσει.

Ψηφοφορία για τα θέματα ημερήσιας διάταξης στο διά περιφοράς Δ. Συμβούλιο

Ναι σε όλα, εκτός του 19ου, και με την προσθήκη στο 11ο θέμα (αναγκαστική αποδέσμευση χώρου) για ταυτόχρονη δέσμευση εξαγοράς του, έπειτα από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, για κοινωφελή σκοπό (βρεφικός σταθμός) που δεν επιβαρύνει τους παρόδιους κατοίκους.

Στο 19ο θέμα (άσκηση ή μη ένδικων μέσων): Μετά την εισήγηση άσκησης ένδικων μέσων από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου, απέχουμε.

* Στο θέμα αυτό, οι συνάδελφοί μας Νικητάκης, Φίλης, Ευαγγελάτος δηλώνουν ότι ψηφίζουν “μη άσκηση ένδικων μέσων”.

Επισημαίνουμε στο προεδρείο ότι,

  • Ως Δημ. Συμβούλιο πρέπει να στείλουμε  συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια Δράκου από τη στιγμή που ο εκλιπών υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Δημ. Συμβουλίου, καθώς και αντιδήμαρχος.
  • Το προτεινόμενο ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής να είναι επικαιροποίηση του ψηφίσματός μας της 5ης Μαρτίου, εν όψει της δικαστικής απόφασης που θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτωβρίου. Καλό είναι να αναφερθεί ότι η απόφασή μας συμπίπτει με την επέτειο των 76 χρόνων της σφαγής από τους ναζί (περιοχή Αγ. Γεωργίου).

Μπίρμπας Δημήτρης                                           Νικητάκης Νίκος

Αγαπητός Κώστας                                                 Φίλης Κώστας

Βασιλειάδης Στέλιος                                            Χριστόγλου Γιάννα

Βλάχου Ζωή

Ευαγγελάτος Σπύρος

Ζαμπέτα Μαρία

Κατωπόδης Τάκης

Τοποθέτηση της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ στη διά ζώσης Οικονομική Επιτροπή

της 29/09/2020

 

Στο θέμα της 5ης Διαμόρφωσης Προϋπολογισμού, δεν ψηφίζουμε:

 

    ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ που αφορούν τα ΚΔΑΠ, όταν το πρόγραμμα είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Πέντε μήνες μετά την εκκίνηση της διαδικασίας από τη Διοίκηση δεν έχουν αδειοδοτηθεί ακόμη οι δημοτικές δομές και δεν γνωρίζουμε:

      - Τι ειδικότητες θα προσλάβουμε,

      - Τι θα στοιχίσει στον Δήμο,

      - Πόσοι τελικά θα είναι κάτοχοι vouchers,

      - Πόσους θα καλύψει ο Δήμος κ.λπ.

    ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 6142-023 που αφορά στην πρόσληψη Συμβούλου με απευθείας ανάθεση (και με κόστος 24.800 ευρώ!!!) για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου 2020-2024 του Δήμου, όταν στη δική μας περίοδο το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2014-2019 -που θα αποτελέσει και τη βάση του νέου- είχε εκπονηθεί με τη συνεργασία της Διοίκησης και των Υπηρεσιών του Δήμου.

Τέλος

Να σημειώσουμε ότι, κατά τη διάρκεια του γενικού διαλόγου, σε υπενθύμιση της πρότασής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για επέκταση ωραρίου στις εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες και πρόσληψη νέων, ο Δήμαρχος είπε ότι εκτιμά πως το υπάρχον δυναμικό καλύπτει σχεδόν απόλυτα τις ανάγκες των σχολείων και θα το δούμε στη συνέχεια.