-

-

11 Σεπ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 07.09.2022 ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 






                                    

                                                                                                                            10.09.2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 07/09/2022

9ο Δημοτικό σχολείο – παραχώρηση γηπέδου Εδέσσης και λοιπά θέματα

Οικονομική Επιτροπή

 

 

 

Έξωση 9ου Δημοτικού

 

Στην αρχή της συνεδρίασης και με δεδομένη την ολοκλήρωση των δικαστικών αποφάσεων έξωσης, ο Δήμαρχος ρωτήθηκε από γονείς και εκπαιδευτικούς που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και απάντησε ότι με πρωτοβουλία της Διοίκησης (4 μέρες πριν τον Αγιασμό!) και σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης (ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι τον διαβεβαίωσαν από την Α/θμια ότι συμφωνούν και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, κάτι που διαψεύστηκε απ τους ίδιους στην συνέχεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο), προχώρησε στην συστέγαση των δύο Δημοτικών Σχολείων, 14ο και 9ο, με δημιουργία δύο αιθουσών με χωρίσματα.

 

Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις. Η Ανάπλαση στην τοποθέτηση της (Χριστόγλου) ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες της Διοίκησης σε σχέση με το ζήτημα είναι έξω από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι προβληματικές (δεν συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, δεν υπήρχε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και της εκπαιδευτικής κοινότητας, υπήρχε έλλειμμα πιστοποιήσεων και βεβαιώσεων, κλπ) και έθεσε τον προβληματισμό για την αδυναμία συστέγασης των δύο σχολείων στο 14ο λόγω χωρητικότητας, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις.

 

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε έντονο κλίμα αμφισβητήσεων για την ορθότητα των απόψεων του Δημάρχου, αλλά και κατηγοριών για αδιαφορία ακόμα και πιθανή σκοπιμότητα από μέρους της Διοίκησης. Τέθηκαν ζητήματα νομιμότητας των πράξεων και των διαδικασιών, τόσο από Δημοτικούς Συμβούλους όσο και από γονείς και εκπαιδευτικούς και τονίστηκε η αντικειμενική ακαταλληλότητα του κτιρίου του 14ου Δημοτικού, όπως και το έλλειμμα πιστοποιήσεων και βεβαιώσεων. Ο Δήμαρχος οργισμένα αρνήθηκε τα πάντα και είπε ότι θα τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες και ότι είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί τις δικαστικές αποφάσεις.

 

Με παρέμβαση μας (Ανάπλαση – Μπίρμπας), ζητήθηκε να αποσαφηνιστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλ αν θα μείνει ως το τέλος στην άποψη του για αποτροπή με κάθε δυνατό τρόπο της έξωσης ή αν θα αποδεχτεί τη λογική του Δημάρχου. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ανανέωσε την υποστήριξη στην προηγούμενη απόφαση του, μη αποδεχόμενο την άποψη του Δημάρχου. Αποφασίστηκε ομόφωνα η παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου στο 9ο Δημοτικό για τον αγιασμό της Δευτέρας 12/09.

 

 

 

Παραχώρηση γηπέδου Εδέσσης

 

Με αφορμή αίτημα του Ζέφυρου σε σχέση με τη χρήση του ανακατασκευασμένου γηπέδου Εδέσσης και την κατανομή των ωρών στις ομάδες της περιοχής, ξανασυζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχε αντίστοιχο αίτημα της Ιεράπολις και είχε συμφωνηθεί η παραχώρηση του ως προπονητήριο και χρήση του από τον ΑΟ Αιγάλεω.

 

Με παρέμβαση της Ανάπλασης είχε αποσαφηνιστεί και συμφωνηθεί από όλους, ότι το γήπεδο δεν θα είναι αποκλειστικής χρήσης από τον ΑΟ Αιγάλεω. Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 07/09, με υπαναχώρηση της Διοίκησης, αλλά και της παράταξης Νέα Εποχή (Σκλαβούνος), παρά την υπενθύμισή μας, την παρέμβαση του Αντιδημάρχου Μανδραφλή, αλλά και την επαναβεβαίωση της απόφασης από τη Λαϊκή Συσπείρωση (Δάγκα) και την Άλλη Πρόταση (Σάμιος), αυτό δεν αποτυπώθηκε, ισχυριζόμενοι, η Διοίκηση και ο κ. Σκλαβούνος, ότι τα άλλα γήπεδα αρκούν για τις ανάγκες των υπολοίπων ομάδων.

 

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε παρουσία εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων, Ιεράπολις, Ζέφυρος και Θεμιστοκλής που διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

 

Οικονομική Επιτροπή

 

Στην τελευταία της συνεδρίαση στις 06/09, αποφασίστηκε, παρά την αντίθεσή μας, η διοργάνωση της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Αιγάλεω, με μελέτη μάλιστα της τελευταίας στιγμής.

 

Η δική μας αμφισβήτηση εστιάζει σε τρία σημεία:

 

- Ότι δεν συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής για να συζητήσει το είδος της εκδήλωσης

 

 - Στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος της εκδήλωσης, 7.564€ !!!

 

- Στον χαρακτήρα της εκδήλωσης (τσιρκολάνοι, πεχλιβάνηδες, χορευτές κοκ)

 

 

 

Το Σχέδιο Ψηφίσματος που καταθέσαμε, σε σχέση με τις υποκλοπές, μεταφέρθηκε ομόφωνα προς συζήτηση για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/09. (https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/9197631401598174891/4546296012173411752)

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

Ερωτάται η Διοίκηση

 

 1η) σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ενέργειες απόκτησης των οικοπέδων

- του υπόλοιπου Σινέ Τιτάν (είσοδος από Ιερά Οδό)

- του «Σταλίκα» - Εδέσσης και Ευρυτανίας, για βρεφονηπιακό σταθμό.

 

 2η) σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη των έργων

 

- αποκατάστασης και ανακατασκευής των σεισμόπληκτων σχολείων (1ο Γυμνάσιο, 7ο, 11ο, 17ο Δημοτικά Σχολεία)

 

- κατασκευής του πρώην 5ου βρεφονηπιακού σταθμού που κινδυνεύει με απένταξη (ένταξη 2018)

 

- ενεργειακής αναβάθμισης του Πνευματικού Κέντρου Γ. Ρίτσος που κινδυνεύει με απένταξη (ένταξη 2018).

 

- κατασκευής Σινέ Τιτάν (ένταξη 2018).

 

3η) αν ο Δήμος μας θα πραγματοποιήσει, έστω και φέτος, δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων.

 

4η) αν υπάρχει και ποιος είναι, ο σχεδιασμός άμεσης εξοικονόμησης ενέργειας των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του Δήμου (σχολεία, αθλητικά κέντρα, κολυμβητήριο, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ), εν όψει μάλιστα του δύσκολου χειμώνα που περιμένουμε.

 

 

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

 

Η απαράδεκτη ταμπέλα στο άγαλμα του Κλεισθένη μπροστά απ’ το Δημαρχείο, παραμένει παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν ένα χρόνο.